Euroalueen työttömyys pysytteli ennätyslukemissa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Euroalueen työttömyys pysytteli ennätyslukemissa

Velkakriisin ja taloustaantuman koetteleman euroalueen työttömyys pysyi kesäkuussa toukokuun lukemassaan eli 12,1 prosentissa, joka on korkein työttömyyslukema euroaikana, EU:n tilastovirasto Eurostat kertoi tänään.

31.7.2013 12:40 | Päivitetty 31.7.2013 12:39

Virasto tarkisti toukokuun lukemaa hieman alaspäin aiemmin ilmoittamastaan 12,2 prosentista.

Koko 27 maan EU-alueella työttömyys laski kesäkuussa 10,9 prosenttiin toukokuun 11,0 prosentista.

Pienenä lohtuna synkissä luvuissa on se, että työttömien määrä väheni toukokuuhun verrattuna sekä euroalueella että koko EU:ssa.

Euroopan työttömyystilanne on vuoden aikana pahentunut selvästi. Viime vuoden kesäkuussa euromaiden työttömyysprosentti oli 11,4 ja koko EU-alueen 10,5.

Eurostatin mukaan lähes 19,3 miljoonaa euromaiden kansalaista oli kesäkuussa työtä vailla. EU-maissa työttömiä oli 26,4 miljoonaa.

Viime vuoden kesäkuusta työttömien määrä kasvoi sekä euroalueella että koko EU:ssa noin 1,1 miljoonalla. Toukokuuhun verrattuna työttömien määrä kuitenkin väheni euroalueella 24 000:lla ja koko EU:ssa 32 000:lla.

Espanjan työttömyyslähes 27 prosenttia

Tietonsa julkistaneista euromaista kehnoin työllisyystilanne oli kesäkuussa Espanjassa, jossa 26,3 prosenttia työikäisistä oli vailla työtä.

Kreikan kesäkuun lukuja Eurostatin tilastossa ei vielä ole, mutta viimeisin luku huhtikuulta näytti pahoissa talousvaikeuksissa olevalle maalle 26,9 prosentin työttömyyttä.

Muista velkakriisin kovimmin koettelemista maista Portugalissa työtä vailla oli kesäkuussa 17,4 prosenttia, Kyproksella 17,3 ja Italiassa 12,1 prosenttia työikäisistä.

Matalin työttömyys oli puolestaan Itävallassa, jossa työttömyysprosentti oli vain 4,6. Euroopan suurimman kansantalouden Saksan työttömyysprosentti oli myös euroalueen alhaisimpia eli 5,4.

Suomessa työttömyystilanne on euroalueen keskimäärää parempi. Eurostatin lukujen mukaan työttömyysprosentti laski kesäkuussa 8,0:aan toukokuun 8,1 prosentista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?