Kalevan kysely: Yli 60 % ei luota hallituksen talousosaamiseen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kalevan kysely: Yli 60 % ei luota hallituksen talousratkaisuihin

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen talousratkaisukykyjä kyseenalaistetaan.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen talousratkaisukykyjä kyseenalaistetaan.

Julkaistu: 27.7.2013 11:20, Päivitetty 27.7.2013 11:16

Luotto hallituksen kykyyn ratkoa talousvaikeuksia on vähissä, kertoo Kaleva. Lehden kyselyn vastaajista 62 prosenttia epäili hallituksen ratkaisukykyä. Vahvimmin hallitukseen luottavat kokoomusta äänestäneet, mutta heistäkin epäilevällä kannalla on kolmannes. Kriittisimpiä ovat kristillisdemokraatit.

Luottamus hallituksen talouspoliittiseen ratkaisukykyyn on paikoitellen vähissä omienkin kannattajien parissa, kertoo Kalevan kysely. Taloustutkimuksen toteuttamassa gallupissa vain 62 prosenttia kertoi luottavansa hallituksen ratkaisukykyyn. Vajaa kolmannes vastaajista suhtautui pessimistisesti hallituksen kykyihin, ja kymmenesosa jätti kantansa avoimeksi.

Suopeimmin hallituksen osaamiseen suhtautuivat kokoomuksen äänestäjät, joista 58 prosenttia antoi luottamuksensa hallitukselle. Toisen päähallituspuolueen, SDP:n, äänestäjien keskuudessa tukensa antoi 45 prosenttia vastaajista, mutta epäluottamusta osoitettiin miltei saman verran.

Oppositiopuolueista keskustan kannattajista kolme neljästä suhtautuu kriittisesti hallituksen ratkaisukykyyn ja perussuomalaisista 86 prosenttia. Epäilevimpiä ovat kuitenkin kristillisdemokraatit, joista peräti 93 prosenttia kyseenalaistaa hallituksen ratkaisukyvyt. Tutkijan mukaan tulos ei kuitenkaan ennakoi ennenaikaisia vaaleja, vaan pikemminkin päinvastoin.

– Kokoomuksen ja SDP:n kannatus on laskenut ja ne häviäisivät ennenaikaisissa vaaleissa. Se pakottaa ne kaikin voimin sinnittelemään, erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta sanoo Kalevalle.

Kyselyyn vastasi 1051 henkilöä heinäkuun 22.-24. päivän välisenä aikana. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tuoreimmat osastosta