HS: Helsinki jakoi puolueiden varhaisnuorisojärjestöille 1,5 miljoonaa euroa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Helsinki jakoi puolueiden varhaisnuorisojärjestöille 1,5 miljoonaa euroa

Helsinki jakoi valtuustokaudella 2009-2012 yli 1,5 miljoonaa euroa puoluetaustaisille lapsi- ja nuorisojärjestöille, kertoo Helsingin Sanomat. Selvästi suurimman potin saivat demarijärjestöt. Helsingin ja tukea saaneiden puolueiden mukaan toiminta ei ole poliittista, mutta soraääniäkin kuuluu.

27.7.2013 9:30 | Päivitetty 27.7.2013 9:28

Helsingin kaupaungin nuorisolautakunta jakoi vuosina 2009-2012 yli 1,5 miljoonaa euroa puolueita lähellä oleville lapsi- ja nuorisojärjestöille, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Summa vastaa lähes kolmannesta valtuustokaudella jaetusta nuorisotuesta. HS:n mukaan puoluetaustaiset järjestöt pyörittävät suurinta osaa Helsingin ala-asteikäisten lasten iltapäiväkerhoista ja päiväleireistä.

Edellisellä valtuustokaudella suurimman potin, yli 450 000 euroa, saivat demaritaustaiset järjestöt. Kokoomusta lähellä olevat järjestöt saivat reilut 340 000 euroa ja vasemmistojärjestöt yli 310 000 euroa. Muut puolueet jäivät selvästi taakse. Toistaiseksi tuen määrä perustuu enimmäkseen järjestetyn toiminnan laajuuteen, mutta monimutkaisia jakoperusteita ollaan uudistamassa ensi vuonna.

Helsingin kaupungin ja tukea saaneiden puolueiden mukaan varhaisnuorisotoiminta ei ole poliittista. HS:n mukaan suurin osa nykyisen nuorisolautakunnan jäsenistä on toiminut aktiivisesti puolueiden nuorisojärjestöissä. Helsingin perussuomalaiset nuoret ovat kieltäytyneet nuorisotoimen rahoista, koska pitävät sitä piilopuoluetukena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?