Sitruunankuori, hummeri, tumma kirsikka... Mutta mikä väri kelpaa autonostajalle? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tämän takia sinäkään et osta kirsikan väristä autoa

Autonvalmistajat tuovat joka vuosi mitä mielikuvituksellisempia värejä markkinoille. Ostajien suosikkiväripaletti on kuitenkin varsin yksitoikkoinen. Ostajilla on kuitenkin hyvä syy ennalta-arvattavuuteen.

24.7.2013 12:22 | Päivitetty 24.7.2013 12:32

Mitä auton väriin tulee, ostajat harvemmin antavat mielikuvituksen lentää.

Musta, valkoinen ja metallinharmaa ovat vuodesta toiseen suosituimmat valinnat auton pinnaksi, vaikka autonvalmistajat tarjoavat vuosittain uusia sävyjä.

Talouslehti Wall Street Journal  kirjoittaa autovärejä valmistavan PPG-yhtiön selvityksestä. PPG kartoitti koko autoteollisuudesta suosituimpia värejä. Yhtiön mukaan ihmiset suosivat autoissa tylsiä värejä.

Mutta miksi autoissa suositaan ennestään tuttuja värejä vuodesta toiseen? Ostajilla on tähän hyvä syy: koska konservatiivinen väritys saattaa nostaa auton jälleenmyyntiarvoa.

Autonvalmistaja Chrysler kertoo WSJ:lle, että yhtiön valikoimissa on jo yli 90 eri värisävyä sitruunankuoresta luumun violettiin. Suosituimpia värejä ovat silti mustan, valkoisen ja harmaan eri vivahteet. Jotkin autonvalmistajat tarjoavat kuitenkin räväkämmille ostajille mahdollisuutta sovittaa auton väri jopa suosikkikravattiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?