Lumia 1020:lla vahva alku – USA:ssa jo loppuunmyyty

Nokian lippulaivalaitteen ennakkotilaukset myytiin heti loppuun.

18.7.2013 11:09 | Päivitetty 18.7.2013 11:09

Yhdysvaltalaisen AT&T-teleoperaattorin verkkokaupassa ennakkomyyntiin tullut matkapuhelinyhtiö Nokian uusi lippulaivatuote Lumia 1020 on myyty heti loppuun, WMPoweruser-verkkosivusto kertoo.

Viime viikon torstaina julkistettu laite tuli ennakkomyyntiin tiistaina, ja jo myöhään eilen ennakkotilauksia tehneet kuluttajat saivat vastaukseksi eioo-viestin. Sen mukaan Lumia 1020:n toimitukset jatkuvat heti, kun laitetta on taas varastossa.

Tieto ennakkotilausten loppumisesta ei ole järin yllättävä ottaen huomioon Nokian laitejulkistuksen lähihistorian. Esimerkiksi viime syksynä julkaistua Lumia 920:aa oli pitkään hyvin rajoitetusti saatavilla Nokian pahojen toimitusvaikeuksien vuoksi.

Nokian kannalta olisi elintärkeää, että Lumia 1020:n kohdalla loppuunmyyntiuutisessa kyse ei ole toimitusvaikeuksista, vaan ennakkomyyntiin varattujen laitteiden vähäisestä määrästä tai kovasta menekistä.

Huolestuneiden mieltä huojentaa, että Lumia 1020:n varsinaisen myynnin on tarkoitus alkaa Yhdysvalloissa jo kuluvan kuun 26. päivänä. Pikainen myynnin aloitus kertoo siitä, että Nokian toimitusketju olisi tällä kertaa kunnossa.

Nokia ei ole kertonut, milloin Lumia 1020:n myynti aloitetaan Suomessa. Oletettavasti laite saataneen kotimaan markkinoille loppuvuoteen mennessä.

Nokia julkistaa toisen vuosineljänneksen tuloksensa tänään kello 13.00. Taloussanomat raportoi tuloksesta verkkosivuillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?