Moni uskoo: "terveysuudistus" heikentää palveluja

Enemmistö kansalaisista uskoo, että sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus johtaa palveluiden huonontumiseen. Asia käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön tekemästä mielipidemittauksesta.

| Päivitetty

Suomalaisista 59 prosenttia uskoo, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus johtaa palveluiden heikkenemiseen. Poliitikot puhuvat uudistuksesta myös sote-uudistuksena.

Sen sijaan 16 prosenttia uskoo uudistuksen parantavan palveluita.

Suomalaiset eivät ole muutenkaan vakuuttuneita uudistuksesta, sillä uudistus saa kouluarvosanaksi vain 5,7. Hivenen huonommin menee kuntauudistuksella, joka saa arvosanakseen 5,65.

Suomalaisista 83 prosenttia on ollut erittäin tai melko tyytyväinen käyttämiinsä kunnallisiin terveyspalveluihin. Yksityisiin terveyspalveluihin on ollut tyytyväinen 86 prosenttia. Tyytyväisimpiä ovat työterveyshuollon asiakkaat, joista erittäin tai melko tyytyväisiä oli 90 prosenttia.

Kunnallisalan kehittämissäätiön mukaan tulos kielii ainakin siitä, että hoitoa pidetään hyvänä, kun sinne pääsee. Julkisessa keskustelussa kunnallista terveydenhuoltoa on arvosteltu runsaasti. 

Tutkimuksen toteutti TNS Gallup. Tutkimukseen haastateltiin 948 suomalaista. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?