Lentoyhtiö säästää – matkustamoon vain naisia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lentoyhtiö säästää – matkustamoon vain naisia

Julkaistu: 4.7.2013 14:01, Päivitetty 4.7.2013 14:00

Intialainen halpalentoyhtiö aikoo palkata tulevaisuudessa vain naisia matkustamoon, koska he painavat vähemmän kuin miehet. Koneiden painon vähentämisellä se pyrkii pienentämään polttoainekuluja.

Intialainen halpalentoyhtiö GoAir yrittää säästää sillä, että se palkkaa matkustamoon vain naistyöntekijöitä, brittilehti Guardian kertoo. Yhtiö laskee säästävänsä 30 miljoonaa rupiaa eli noin 380 000 euroa polttoainekuluissa vuodessa, koska naiset ovat keskimäärin 20 kiloa kevyempiä kuin miehet.

Nykyisin noin 40 prosenttia GoAirin matkustamohenkilökunnasta on miehiä, eivätkä he saa uuden linjauksen takia potkuja. Mutta kaikki uudet työntekijät ovat naisia.

Ripeää kasvua tavoitteleva GoAir aikoo hankkia 80 uutta lentokonetta vuoteen 2020 mennessä ja palkata noin 2 000 lentäjää ja matkustamotyöntekijää. Nykyisin sillä on 15 lentokonetta.

GoAirin toimitusjohtaja Giorgio De Roni perusteli päätöstä sillä, että rupian kurssi on pudonnut selvästi dollariin verrattuna vuoden aikana. Dollarin kurssi vaikuttaa yhtiön kaikkiin suurimpiin kuluihin.

Yhtiö on pyrkinyt vähentämään koneiden painoa myös muun muassa pienentämällä lentoyhtiön omien aikakauslehtien kokoa eikä vesisäiliöitä ole täytetty kokonaan.

Kevyiden työntekijöiden suosiminen ei ole uutta lentoalalla. Esimerkiksi Ryanairin johtaja Stephen McNamara kertoi viime vuonna, että laihemmat lentoemännät voisivat tuoda säästöjä. McNamara oli aiemmin ärsyttänyt pohtiessaan, pitäisikö lihaville asiakkaille panna lisämaksu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?