Enemmän miljoonia kuin ikävuosia: nuori yrittäjä keräsi jättisumman sijoittajilta

21-vuotias Lucas Duplan keräsi juuri 25 miljoonan potin enkelirahoittajilta. Duplan on kehittänyt prototyypin mobiilimaksuissa käytettävästä sovelluksesta.

28.6.2013 15:08 | Päivitetty 28.6.2013 15:07

21-vuotias Lucas Duplan on kuin kuka tahansa juuri yliopistosta valmistunut nuori. Ainoa poikkeus on se että Duplan keräsi juuri enkelisijoittajilta enemmän miljoonia kuin hänellä on ikävuosia.

Stanfordin yliopistosta vastavalmistunut Duplan on jo kahden vuoden ajan kehittänyt kollegoidensa kanssa mobiilimaksuissa käytettävää sovellusta, Clinkleä. Nyt Duplan tiimeineen sai kerättyä 25 miljoonan dollarin potin enkelirahoittajilta, kirjoittaa verkkolehti Business Insider (BI).

Poikkeuksellinentilanne

Rahoituksesta tekee mielenkiintoisen se, että sovellus ei ole vielä pariin kuukauteen käytössä. Clinklen on tarkoitus tulla käyttöön iOS ja Android –käyttöliittymille myöhemmin tänä vuonna.

Duplan siis keräsi 25 miljoonaa pelkän prototyypin ja yhden betatestin nojalla.

BI:n mukaan sijoittajat antavat yleensä tässä kehitysvaiheessa oleville tuotteille lähinnä parin sadan tuhannen dollarin panoksia nähdäkseen onko sijoituskohteella mitään tulevaisuutta.

Mielenkiintoista on myös se, että kyseessä on Duplanin ensimmäinen yritys.

Mikä ihmeenClinkle?

Clinkle on mobiilimaksuissa käytettävä sovellus, jonka tarkoitus on Duplanin mukaan ”modernisoida täysin maksujärjestelmän toiminta”.

Tarkoituksena on tarjota kuluttajille sovellus, jonka kautta käteinen ja luottokortit korvautuisivat pelkällä puhelimella.

Ei ole helppo sanoa, miten Clinkle toimii, tai miten se eroaa mobiilimaksualalla jo toimivista jäteistä, kuten Squaresta, PayPalista tai luottokorttiyhtiö American Expressistä. Duplan ei ole jakanut juuri mitään tarkempia tietoja Clinklen toiminnasta, mutta vakuuttaa sen olevan erilainen kuin kilpailijansa.

– Clinkle on hyvin, hyvin erilainen kaikesta muusta markkinoilla olevasta, Duplan sanoi BI:lle.

– Mielestäni kaikki ratkaisut toistaiseksi ovat olleet hyvin erikoistuneita. Asiakkaalta asiakkaalle –maksuja netissä, puhelimen kautta tehtyjen luottokorttimaksujen hyväksymistä. Olennainen asia tässä on se, että kyseessä on vain kuluttaja joka lataa sovelluksen, joka korvaa käteisen ja pankki- ja luottokortin. En usko että mikään muu mahdollistaa tällaisen.

Ainakin sijoittajat ovat vakuuttavia. Duplan on houkutellut mukaan muun muassa PayPalin perustajan Peter Thielin sekä teknologiayhtiö Intelin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?