Helsingin pörssi hakee suuntaa ennen USA-uutisia

Helsingin pörssin kurssiliikkeissä on tänään ollut hajontaa. Niukka enemmistö osakkeista on halventunut, mutta matkapuhelinyhtiö Nokia vahvistui vaihtokärjessä.

27.6.2013 15:18 | Päivitetty 27.6.2013 15:17

Hissiyhtiö Kone heikkeni alkuviikon tapaan toiseksi vaihdetuimpana. Sen sijaan toukokuussa saadusta merkittävästä tilauksesta tänään kertonut nostolaitevalmistaja Konecranes oli selvässä nousussa.

Markkinoilla odotetaan Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserven New Yorkin ja Atlantan aluejohtajien puheita, joista haetaan viitteitä Fedin elvytyspolitiikan suunnasta. Fedin Richmondin aluejohtaja arvioi eilen, että Fed seuraa rahapolitiikkansa suunnan määrittelyssä erityisesti työttömyyslukuja.

Iltapäivällä Suomen aikaa saadaan myös toukokuun tiedot yhdysvaltalaisten yksityisestä kulutuksesta ja tuloista ja viikoittainen raportti työttömyyskorvaushakemusten määrästä.

Myös Euroopassa osakekurssit ovat alkupäivän hakeneet suuntaansa. Kello 14.35 Suomen aikaa laaja Stoxx Europe 600 liikkui 0,2 prosenttia eilisen päätöstasonsa alapuolella..

Helsingin yleisindeksi OMXH oli pakittanut niin ikään 0,2 prosenttia 5896,11 pisteeseen. Suurimpien yhtiöiden OMXH 25 liikkui 0,1 prosentin laskussa. Osakkeita oli vaihdettu 99,8 miljoonalla eurolla, jotka Nokiaa 19,3 miljoonaa euroa.

Kiina-pelotpainavat Konetta

Nokia oli reilun prosentin nousuvauhdissa, ja osakekurssi liikkui 2,96 eurossa. Eilisen nousupäivän harvoihin laskijoihin lukeutunut Kone oli pakittanut 0,7 prosenttia rahtusen yli 60 eurossa. Markkinoilla Koneen osakkeen arvostusta on jo jonkin aikaa pidetty turhan kovana.

– Lisäksi negatiivinen uutisvirta Kiinan tilanteesta heijastuu erityisesti Koneen osakkeeseen. Yhtiön omat kommentit tilanteestaan ovat olleet aika varovaisia, markkinoilta kommentoitiin Taloussanomille.

Kartongin tuotantolinjan toimittamisesta Kiinaan kertonut konepajayhtiö Metso oli kolmanneksi vaihdetuimpana halventunut 0,6 prosenttia. Miljoonavaihdon yhtiöistä ylämäessä oli Nokian lisäksi muiden muassa energiayhtiö Fortum (+0,6 %), joka on kannellut Euroopan komissiolle Ruotsin vesivoimaveron korotuksesta.

Analyysipalveluyhtiö Inderes korotti metsäyhtiö UPM:n osakkeen suosituksen tasolle "osta" kun se aiemmin oli "lisää". UPM liikkui iltapäivällä 0,2 prosentin nousussa.

Konecranes kertoi tänään saaneensa viime kuussa 43 miljoonan euron arvoisen nosturitilauksen, joka toimitetaan Houstonin satamaan Yhdysvaltoihin. Uutinen oli jatkanut Konecranesin eilistä nousua 0,6 prosentilla.

Lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotec puolestaan toimittaa suuren nosturin Bourbonille Kiinaan. Cargotec oli vahvistunut 0,2 prosenttia.

Erikoispapereita valmistava Ahlstrom kertoi korottavansa pergamenttipapereidensa hintoja. Yhtiön osake oli runsaat kaksi prosenttia pakkasella. Aasiassa ja Tyynellämerellä myyntiverkostoaan laajentava tekstiili- ja designyritys Marimekko oli piristynyt 1,5 prosentin nousuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?