Kuninkaallinen vauva lisää bisnestä Britanniassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kuninkaallinen vauva piristää brittitaloutta

Britannian kuningasperheen pian syntyvä uusi jäsen saattaa antaa yli 280 miljoonan euron impulssin brittitaloudelle, tutkimuslaitos arvioi. Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen esikoinen on tuotteistettu jo ennen syntymäänsä, ja kuninkaalliset vauvatarvikkeet tekevät kauppansa.

Prinssi William meni naimisiin Catherine Middletonin kanssa vuonna 2011. ­

18.6.2013 21:22 | Päivitetty 18.6.2013 21:21

Kuninkaallisista palatseista huolehtivan Royal Collection Trustin tuotteista suosituksi on noussut vartiomiehen univormua muistuttava potkupuku.

Vauvan isoisä, Prinssi Charles, myy vauvankenkiä tilansa Highgroven kaupassa. Myös äidin puolen isovanhemmat, yrittäjät Carole ja Michael Middleton, kauppaavat vauva-aiheisia tuotteita.

Centre For Retail Research -tutkimuskeskus (CRR) arvelee vauvan tarjoavan 240 miljoonan punnan eli yli 280 miljoonan euron piristysruiskeen Britannian taloudelle.

Britit ja erityisesti maassa vierailevat turistit törsäävät paitsi vauvatilpehööriin, myös ruokaan ja juomaan juhlistaessaan kruununperillisen syntymää, tutkimuskeskuksen julkaisemassa raportissa uskotaan. – Tämä on hyvä uutinen, jolla ei ole huonoja puolia. Syntymän lähestyessä heinäkuussa ihmisillä on aikaa ottaa osaa eli kuluttaa, CRR:n johtaja Joshua Bamfield kommentoi uutistoimisto Reutersille.

Vauvan odotetaan myös synnyttävän niin sanotun Kate-vaikutuksen: mitä tahansa herttuatar pitää päällään, vaate myydään loppuun.

Kuninkaallisesta vauvasta tullee vauvamuodin suunnannäyttäjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?