130 miljoonan euron rahoitus tuulipuistoille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Taaleritehtaan tuulipuistojen rahoitus harppasi eteenpäin

Taaleritehtaan suunnittelemat yksitoista tuulipuistoa saivat Nordealta, Pohjolalta ja SEB:iltä 130 miljoonaa euroa rahoitusta.

18.6.2013 14:51 | Päivitetty 18.6.2013 14:52

Varainhoito- ja sijoitusyhtiö Taaleritehdas on tehnyt Nordean, Pohjolan ja SEB:in kanssa raamisopimuksen, joka tuo 130 miljoonaa euroa rahoitusta Taaleritehtaan tuulivoimahankkeille. Rahoitus käytetään yhtiön Tuulitehdas 1 -rahaston tuulipuistohankkeiden toteuttamiseen.

Taaleritehtaan mukaan rahaston investointikapasiteetti voi rahoitussopimuksen ansiosta nousta noin 190 miljoonaan euroon. Rahoitussopimus mahdollistaa oman pääomarahoituksen lisäksi myös velkarahoituksen, jotta kaikki suunnitellut tuulihankkeet saadaan valmiiksi.

Ensimmäinen Tuulitehdas 1 -rahaston hankkeista on valmistumassa Honkajoelle Satakuntaan. Tuulipuisto käsittää yhteensä yhdeksän tuuliturbiinia.

Yhtiö suunnittelee yhteensä noin 150 tuuliturbiinin rakentamista yhteentoista eri kohteeseen Lounais- ja Etelä-Suomeen sekä Lapin Posiolle. Niiden on tarkoitus tuottaa noin 120 megawattia tuulivoimaa.

Suomen tuulivoimakapasiteetti oli vuoden 2012 lopussa  288 megawattia. Tuulivoimaloita oli 162 kappaletta. Tuulivoimalla tuotettiin noin 0,6% Suomen sähkönkulutuksesta.

Taaleritehtaan Tuulitehtaaseen on sijoittanut yli 200 asiakasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?