Nordea myy pankki- ja henkivakuutustoimintansa Puolassa PKO Bank Polskille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nordea myy pankkinsa Puolassa

Pankkikonserni Nordea myy pankki-, henkivakuutus- ja rahoitustoimintansa Puolassa puolalaiselle PKO Bank Polskille. Kauppahinta on 694 miljoonaa euroa.

12.6.2013 21:36 | Päivitetty 12.6.2013 21:56

Nordean mukaan pankki saanee kaupasta ”pienen” myyntivoiton ja se vaikuttanee ”jonkin verran” tuloslaskelmaan.

Lisäksi Nordean ydinvakavaraisuussuhde nousee kaupan seurauksena noin 0,5 prosenttiyksikköä, josta noin puolen odotetaan realisoituvan heti, kun kauppa saadaan päätökseen.

– Nyt toteutettava kauppa on kaikkien osapuolten kannalta järkevä rakenteellinen muutos. Se vaikuttaa positiivisesti Nordean pitkän aikavälin tunnuslukutavoitteisiin ja antaa pankille mahdollisuuden kehittää liiketoimintaa ja palveluja edelleen, sanoo Nordean konsernijohtaja Christian Clausen tiedotteessa.

Puolalaisia pankkeja koskevia hallintoon ja toimintaan liittyviä säännöksiä on tiukennettu viime vuosina. Yksi uusista vaatimuksista edellyttää, että vähintään 25 prosenttia pankin osakkeista noteerataan Varsovan pörssissä.

Nordean Puolan-pankin julkisen kaupankäynnin kohteena olevien osakkeiden määrä on nykyisin 0,8 prosenttia.

– Puolan uudet säännökset vaikeuttavat Nordean yhtenäisen toimintamallin toteuttamista, Nordea toteaa.

Nordea on toiminut Puolassa 1990-luvun alkupuolelta lähtien, ja sillä on konttoreita Puolan suurimmissa kaupungeissa. Nordean haluista myydä Puolan toimintonsa huhuttiin jo huhtikuussa.

Nordea arvioi, että kauppa saadaan päätökseen kuluvan vuoden aikana. Sen toteutuminen edellyttää viranomaisten lupaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?