Helsinki on maailman 20. kallein kaupunki

Helsinki on muiden Pohjoismaiden paitsi Islannin pääkaupunkeihin verrattuna halvempi paikka asua. Konsulttiyhtiö Eca Internationalin listalla Japanin Tokio on luovuttanut paikkansa maailman kalleimpana kaupunkina Norjan Oslolle.

8.6.2013 11:00 | Päivitetty 8.6.2013 10:56

Helsinki sijoittui konsulttiyhtiö Eca Internationalin maailman kalleimpien kaupunkien listalla 20. sijalle. Islantia lukuunottamatta muiden Pohjoismaiden pääkaupunkien hintataso on Helsinkiä kalliimpi.

Maailman kalleimmaksi kaupungiksi kiilasi Norjan Oslo. Viime vuoden hintavin Japanin Tokio rojahti valuuttansa halpenemisen vuoksi sijalle kuusi. Kööpenhamina oli 12. kallein ja Tukholma oli kirinyt viime vuoden sijalta 22 sijalle 15.

Kärjestä erottuivat toiseksi kallein Angolan Luanda ja Etelä-Sudanin Juba, joka oli kimmonnut viime vuoden 45. kalleimman kaupungin sijalta neljänneksi kalleimmaksi.

Afrikan kaupunkien korkeaa sijoitusta selittää se, että Luandassa ja Angolassa asuvat ulkomaalaiset ostavat useimmiten kalliita  tuontitavaroita. Viiden kärjessä olivat myös Norjan Stavanger ja Venäjän pääkaupunki Moskova.

Selvityksessä on huomioitu inflaation eli kuluttajahintojen nousun lisäksi tavaroiden ja palveluiden saatavuus ja valuuttojen vaihtokurssit. Tokion ohella englantilaiskaupungit ovat halventuneet valuutan heikkenemisen vuoksi. Lontoo rojahti Eca Internationalin listalla 21 sijaa alemmaksi sijalle 87. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?