Pelkkä sijainti ei nosta S-Pankkia asiakkaiden ykköspankiksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ottaisitko S-Pankin ykköspankiksesi?

S-Pankki ja Tapiola Pankki yhdistyvät ensi vuoden alussa uudeksi S-Pankiksi. LähiTapiolan pääjohtajan Erkki Moisanderin mukaan uusi S-Pankki on "mielenkiintoinen vaihtoehto ykköspankiksi".

6.6.2013 17:46 | Päivitetty 6.6.2013 16:54

Osuustoiminnallinen S-ryhmä herättää monessa närää sen vahvan aseman vuoksi. Nyt asema vahvistuu entisestään, kun S-Pankki ja Tapiola Pankki yhdistyvät ensi vuoden alussa uudeksi S-Pankiksi.

S-Pankin tavoitteena on kasvaa peruspankkipalveluissa, kulutusluotoissa, rahastoliiketoiminnassa ja varainhoidossa. Myös asuntoluottoja on tarjolla uudessa S-Pankissa.

Tapiola Pankin omistavan LähiTapiolan pääjohtajan Erkki Moisanderin mukaan uusi S-Pankki on ”mielenkiintoinen vaihtoehto ykköspankiksi”. Tällä hetkellä S-Pankki toimii pikemmin asiakasomistajien rinnakkaispankkina.

– S-Pankki saattaa olla lähempänä asiakkaan arkea kuin isommat pankit, Moisander arveli tänään pankkifuusion tiedotustilaisuudessa. Kuin tehostaakseen viestiään Moisander esitteli kalvon, jossa uusi S-Pankki oli asetettu Nordean ja Ifin muodostaman kokonaisuuden sekä OP-Pohjolan väliin.

If ja Ifin asiakkaat ovat S-Pankin ja Tapiola Pankin fuusion häviäjiä. S-Ryhmän ja Ifin sopimus vakuutusten bonuskumppanuudesta päättyy ensi toukokuun lopussa. Seuraavana päivänä alkaa S-ryhmän ja LähiTapiolan vakuusalaa koskeva bonusyhteistyö.

Uuden S-Pankin tarjoaa asuntolainojen lisäksi rahastopalveluja. S-Pankki kertoi viime viikolla rahastoyhtiö FIM:n hankinnasta.

Moisander korosti uuden S-Pankin olevan ketterämpi ja innovatiivisempi kuin suurten finanssitavaratalojen. Hänen mukaansa S-Pankki voi tarjota uusia kilpailuelementtejä, joihin suuret finanssitavaratalot eivät taivu. Yksi niistä on kevyt mutta laaja palvelupisteverkosto.

Kilpailuelementit kuten uudet tuotteet ja asiakasedut varmasti ratkaisevatkin, nouseeko S-Pankki asiakkaiden ykköspankiksi. Pelkkä sijainti ruokakauppojen vieressä tuskin riittää.

S-ryhmän asema saattaa sen sijaan vahvistua entisestään. Moisander esitti tiedotustilaisuudessa toiveen, että S-Pankin ja LähiTapiolan asiakasomistajat olisivat tulevaisuudessa pitkälti samoja, eli yksityishenkilöt hankkisivat pankkipalvelunsa S-Pankista ja vakuutuksensa LähiTapiolasta.

Fuusion jälkeen S-ryhmä omistaa uudesta S-Pankista 75 prosenttia ja LähiTapiola 25 prosenttia. Onko ryhmien tarkoitus lähentyä entisestään?

– Lähtökohtana on asiakasomistajien odotukset. Tämä on sellainen operaatio, jolla viedään tuotekehitystä eteenpäin. En vetäisi tästä johtopäätöstä jatkoaskelille, vaan tällä nimenomaan tarjotaan tuotepalettia yhdessä asiakasohjelmien kautta, SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelä sanoi.

Erkki Moisander mukaan se, että S-ryhmällä ja LähiTapiolalla on yhteiset asiakkaat eli omistajat, ei tarkoita välttämättä mitään muuta.

– Aika näyttää, mitä saamme kehitettyä, hän sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?