Pohjolan Saari: Tätä S-Pankin kilpailijoilta odotetaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tuoko S-Pankki bonusjärjestelmän asuntolainoihin?

Pohjola Marketsin osakeanalyytikko Antti Saari sanoo odottavansa mielenkiinnolla, muovaako S-Pankki bonusjärjestelmänsä koskemaan myös asuntolainoja. Hän uskoo, että S-Pankin ja Tapiola Pankin yhdistyminen ajaa joka tapauksessa kilpailijat kehittämään palvelujaan.

6.6.2013 15:55 | Päivitetty 6.6.2013 15:46

S-Pankin yhdistyminen Tapiola Pankkiin heti sijoituspalveluyhtiö FIMin hankinnan jälkeen yllätti rahoitusmarkkinat. Kaksi peräkkäistä yritysjärjestelyä aikana, jolloin useimmat odottelevat asemissaan tulevaisuuden näkymien kirkastumista, ei ole S-ryhmältä ylirohkeutta, sanoo Pohjola Marketsin osakeanalyytikko Antti Saari.

– Vakavarainen S-ryhmä pystyy laajentamaan toimintaansa turvallisesti, vaikka laajentumisen aiheuttamat kustannukset ja tuotot eivät toteutuisikaan aivan laskelmien mukaan. Kun laajennutaan nopeasti uusille toimialueille, saattaa vakauttamisesta aiheutua suuria kustannuksia, eivätkä saavutetut synergiaedut aina vastaa odotuksia, sanoo Saari.

Yhdistymisen ansiosta S-Pankki kasvattaa kokoaan, mikä tuo sille lisää kilpailuetua.

– Suomessa pärjäävät suuret pankit sekä pienet ja ketterät. Yhdessä S-Pankki ja Tapiola Pankki pääsevät nousemaan ylös keskisuurten pankkien vähemmän mielenkiintoisesta kastista.

Saari odottaa mielenkiinnolla, muovaako S-Pankki asiakkailleen houkuttelevan bonusjärjestelmän uuteen tuotteeseensa asuntolainoihin. Asuntolainat eivät matalien korkojen aikana ole pankeille kaikkein tuottoisimpia luottoja. Saari sanoo, että niistä on kuitenkin S-pankille monenlaista hyötyä.

– Asuntolaina-asiakkuus voi houkutella S-ryhmälle myös uusia asiakasomistajia. Monipuolinen tuotevalikoima tuo S-Pankille lisää asiakkaita ja saattaa lisätä kiinnostusta myös rahastoja kohtaan.

Tapiola Pankki hyötyy Saaren mielestä S-ryhmän laajasta palveluverkostosta.

– Vaikka konttoreita karsittaisiin, S-kauppojen palvelupisteitä on runsaasti ja aukioloajat ovat pitkät.

Kilpailijoiden odotetaan valmistelevan vastaiskuja. Viime vuonna Nordea, Tokmanni-ketju ja K-kaupat alkoivat tarjota käteisnostopalveluja kaupan kassalla.

– Vastaavia palveluja saattaa tulla lisää, sanoo Saari.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?