Financial Times pitää uusia VM-vakuusselityksiä yhä puutteellisina - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Financial Times ei niele ministeriön vakuusselityksiä

Talouslehti Financial Timesin mielestä Suomen valtiovarainministeriön uudetkin selitykset Kreikka-vakuusjärjestelyistä ovat yhä liian epärealistisia.

5.6.2013 10:22 | Päivitetty 5.6.2013 10:29

Financial Times-lehden Alphaville-blogin mukaan Suomen valtiovarainministeriön verkkosivuillaan julkaisemat uudet kysymys-vastauslistat eivät edelleenkään anna realistista kuvaa Kreikka-vakuusjärjestelyn toimivuudesta.

Lehden mielestä ministeriö vähättelee todennäköisintä skenaariota eli lähiaikoina tulevaa poliittista EU-päätöstä Kreikan velkaehtojen keventämisestä. Toteutuessaan se veisi pohjan vakuusjärjestelyltä.

FT:n mukaan Kreikan velkataakan helpottaminen ei ole mitenkään hypoteettinen ratkaisu, kuten VM väittää, vaan EU:n poliittisissa piireissä jo hyvin väistämättömänä pidetty tilanne.

Kreikka ei ole löytänyt mitään uutta nopeaa keinoa taloustilanteensa kohentamiseksi, ja säästötoimet ovat jääneet tehottomiksi maan sisäpoliittisen tilanteen takia.

Suomen mahdollisuudet pullikoida EU:n yhteistä Kreikka-helpotuspäätöstä vastaan ovat käytännössä olemattomat, sanoopa hallitus nyt mitä tahansa.

Financial Times kertoo analysoineensa Suomen vakuusjärjestelyn asiakirjoja tarkasti, ja tulleensa vakuuksien tehottomuudesta edelleen samaan tulokseen kuin esimerkiksi Taloussanomat.

– Sorry, emme ole edelleenkään vakuuttuneita, FT irvailee valtiovarainministeriölle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?