Chrysler ei vedä vaarallisia jeeppejä liikenteestä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Chrysler kiistää jeeppien vaarallisuuden

Autonvalmistaja Chrysler ei aio vetää vanhoja Jeep Grand Cherokee- ja Jeep Liberty -malleja liikenteestä vastoin Yhdysvaltojen turvallisuusviranomaisen kehoituksia. On harvinaista, että autonvalmistaja uhmaa NHTSA:n pyyntöä.

5.6.2013 10:12 | Päivitetty 5.6.2013 10:13

Yhdysvaltojen tieliikenteen turvallisuusviranomainen NHTSA ja autonvalmistaja Chrysler kiistelevät yhtiön kahden jeeppimallin vetämisestä liikenteestä.

Chrysler kieltäytyy kutsumasta korjattaviksi vuosina 1993–2004 valmistettuja Jeep Grand Cherokee -malleja ja vuosien 2002-–2007 Jeep Libertyjä. NHTSA:n mukaan ne syttyvät herkästi palamaan peräänajokolareissa. Autoja on liikenteessä 2,7 miljoonaa.

Chrysler kiistää väitteet ilmoittamalla, että viranomainen on analysoinut tutkimusaineistoa leväperäisesti ja näillä autoilla onnettomuuksia sattuu vähemmän kuin yksi miljoonaa käyttövuotta kohti.

NHTSA puolestaan kertoo, että vaarallisten jeeppimallien polttoainesäiliö on sijoitettu akselin taakse, jolloin peräänajo voi helposti aiheuttaa polttonestevuodon ja tulipalon. Tällaisissa kolari- ja palo-onnettomuuksissa on kuollut 51 ihmistä.

Chrysler ja NHTSA ovat kiistelleet asiasta jo kolme vuotta. Asian käsittely saattaa jatkua oikeusteitse. Turvallisuusviranomaisen määräysten vastustaminen on harvinaista Yhdysvalloissa. Edellisen kerran Chrysler toimi näin vuonna 1997.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?