Ällöttävä löytö: Ravintolan jääpaloissa enemmän bakteereita kuin wc:ssä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ällöttävä löytö: Ravintolan jääpaloissa enemmän bakteereita kuin wc:ssä

Julkaistu: 3.6.2013 14:55, Päivitetty 3.6.2013 15:10

Brittiläiset tutkijat löysivät roppakaupalla bakteereita muun muassa McDonald'sin, Burger Kingin, KFC:n, Starbucksin, Nando'sin ja Cafe Rougen ja Pizza Hutin jääpaloista, kertoo Daily Mail -lehti.

Monen suositun brittiläisen ketjuravintolan ja -kahvilan juomien seassa tarjoilemissa jääpaloissa on enemmän bakteereita kuin niiden wc-pönttöjen vedessä.

Daily Mail -lehden teettämässä tutkimuksessa selvitettiin kymmenen ravintolan jääpalojen laatua. Seitsemän ravintolan jääpaloista löydettiin suuria bakteerimääriä.

Epähygienienisiä jääpaloja tarjoilivat muun muassa McDonald's, Burger King, KFC, Starbucks, Nando's, Cafe Rouge ja Pizza Hut. Nando'sin ja Burger Kingin jääpaloissa oli bakteereita yli kaksinkertaisesti verrattuna määrään, jonka tutkijat olettivat löytävänsä juomavedestä.

Suurista bakteerimääristä huolimatta yksikään näytteistä ei silti aiheuttanut välitöntä vaaraa terveydelle. Tutkijat arvelivat erityisesti McDonald´sin, KFC:n ja Nandon bakteerien alkulähteeksi huonosti puhdistetun jääpalakoneen. Tutkijoiden mukaan ravintolat pitävät wc-tilojensa hygieniasta parempaa huolta kuin jääpalakoneidensa puhtaudesta, eivätkä työntekijät osaa käsitellä jääpaloja oikein. Burger Kingin bakteerien tutkijat arvioivat johtuvan käsienpesun laiminlyömisestä.

Likaisin wc-pönttövesi löytyi Pizza Expressistä. Koko testin siistein ravintola oli Gourmet Burger Kitchen.

Osa huonon tuloksen saaneista ravintoloista on luvannut parantaa toimintaansa. Starbucks ja Nando's ovat kyseenalaistaneet tutkimustuloksen luotettavuuden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?