WSJ: Intian hallitus vaatii Nokialta noin 29 miljoonaa euroa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Intia perää lisää veromiljoonia Nokialta

Matkapuhelinyhtiö Nokia verohuolet Intiassa jatkuvat. Intian hallitus on vaatinut Nokialta 2,09 miljardia rupiaa (noin 28,7 miljoonaa euroa) maksamattomia veroja, kertoo Wall Street Journal.

30.5.2013 10:53 | Päivitetty 30.5.2013 10:53

Nokian tiedottaja kertoi Wall Street Journalille, että yhtiö tekee yhteistyötä Intian veroviranomaisten kanssa, mutta pitää maksuvaatimusta perusteettomana.

Tuorein vaatimus liittyy 12 prosentin palvelumaksuun, jota Intia kerää paikallisesti kehitetyistä ja myydyistä ohjelmistoista. Yhtiöt, jotka valmistavat ohjelmistojaan vientiin eivät kuitenkaan joudu maksamaan veroja. Verohelpotuksen tavoitteena on lisätä intialaisten ohjelmistoyhtiöiden kansainvälistä kilpailukykyä. WSJ:n mukaan Nokia on vedonnut juuri tähän poikkeuslupaan.

Tammikuussa Intian verottaja ratsasi Nokian tehtaan Chennaissa ja syytti yhtiötä veronkierrosta. Maaliskuussa verokiista siirtyi Intian korkeimpaan oikeuteen. Toukokuussa Nokia veti valituksensa pois ja asia siirtyi Suomen ja Intian veroviranomaisten selviteltäväksi. Nokia vetosi tuolloin maiden väliseen verosopimukseen, jonka on määrä estää kaksinkertainen verotus.

Toukokuussa Intian veroviranomainen sanoi Nokian jättäneen maksamatta erilaisia veroja 283 miljoonan euron edestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?