Ylihurula: S-Pankilla on asiakkaat, FIMillä varainhoito-osaaminen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

S-Pankin Ylihurulalla kovat toiveet FIM-kaupan vaikutuksista

S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurulalla on kovat toiveet FIM-kaupasta. Hän jopa luonnehtii kauppaa vauhdikkaasti ”taivaassa päätetyksi liitoksi”. Hänen mukaansa S-Pankilla on asiakkaat, sijoituspalveluyhtiö FIMillä varainhoito-osaaminen, rahastot ja muut tuotteet.

28.5.2013 14:07 | Päivitetty 28.5.2013 15:19

S-Pankki kertoi tänään ostavansa FIMin osakkeista ensin hieman yli puolet ja myöhemmin loput ja laajentavansa toimintaansa rahastosäästämiseen ja varainhoitoon. Toimitusjohtaja Pekka Ylihurulan mielestä tämä on iso, positiivinen asia.

– Aamulla FIMin henkilökuntatilaisuudessa kuvailin sitä sanoin ”match made in heaven”, hän väittää.

S-Pankilla on 2,6 miljoonaa asiakasta ja 2,5 miljardia euroa talletuksia, mutta Ylihurulan mukaan siltä puuttuu varainhoito-osaamista. Hän lisää, että  FIM puolestaan osaa varainhoidon ja sillä on sijoitustuotteet. Se vastaa 189 miljoonan euron talletuksista, mutta sillä on vain 50 000 asiakasta.

Ylihurula uskoo, että S-Pankki madaltaa sijoituskynnystä.

– Kauppapankkina meillä on hyvä kontakti asiakkaisiin ja laaja verkosto. Uskon, että pystymme aidosti innostamaan asiakkaita pitkäaikaiseen rahastosäästämiseen, hän arvelee.

FIMin pankkitoimetsulautetaan S-PankkiinRahastot eivät tule bonusjärjestelmän piiriin, mutta S-bonuksia voi sijoittaa rahastoihin. Ylihurulan mukaan osa FIMin rahastoista on tarkoitus brändätä S-rahastoiksi. Hän kertoo, että niistä on tarkoitus tehdä selkeitä ja helposti ymmärrettäviä keihäänkärkituotteita, joiden osakepaino voi vaihdella 30:stä sataan prosenttiin.

Muitakaan FIMin rahastoja ei Ylihurulan mukaan ole tarkoitus kuopata.

FIMin vähittäispankkitoiminnot pyritään yhdistämään tämän vuoden aikana S-Pankin pankkitoimintoihin.

FIMin mukaan se vastaa vastaisuudessakin sijoituspalveluista ja sen asiakkuudet säilyvät ennallaan. Yhtiön markkinointi- ja viestintäjohtaja Anssi Partanen sanoo, että FIMin brändi ei ainakaan tässä vaiheessa muutu.

– Voi olla, että jossain vaiheessa FIMin henkilökuntaa siirtyy meidän asiakaspalvelupisteisiin, Ylihurula ennakoi.

Kauppahintaon salainen

Ylihurula ei kerro, mitä FIMin osto maksaa.

– Kauppahinta on salainen, hän sanoo.

S-Pankki ilmoittaa tiedotteessaan tavoittelevansa paikkaa alan suurimpien toimijoiden joukossa vuosikymmenen taitteessa. Ylihurula ei halua määritellä, millaista markkinaosuutta pankki havittelee. Hän toteaa, että kasvua voidaan pönkittää uusilla yritysostoilla.

– Aika näyttää, hän lisää, mutta kiistää, että muita ostoja olisi vireillä.

Usein bonusasiakkaita moititaan siitä, että keskittäessään ostoksensa yhteen paikkaan bonusten vuoksi he maksavat kaikesta vähän enemmän kuin muualla. Ylihurulan mielestä kilpailu estää tällaisen.

– Tämä on höpöä urputtamista, mikään ei tule tällaisia väitteitä, hän sanoo.

(Oikaisu: S-Pankilla on talletuksia 2,5 miljardia euroa, eikä 2,5 miljoonaa euroa, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin.)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?