SOK myy kuusi autoliikettä Laakkoselle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Laakkonen ostaa kuusi autoliikettä SOK:lta

SOK Autokauppa myy kuusi autoliikettään Laakkonen-konsernille heikon kannattavuuden takia. Tytäryhtiölle jää vielä neljä toimipaikkaa.

28.5.2013 11:06 | Päivitetty 28.5.2013 11:00

Kauppakonserni SOK:n tytäryhtiö SOK Autokauppa myy kuusi autoliikettään Laakkonen-konsernille.

Laakkoselle siirtyvät Helsingin Herttoniemen kaksi liikettä sekä toimipaikat Espoon Suomenojalla, Raisiossa, Turussa ja Vantaalla.

SOK:n mukaan tytäryhtiön kannattavuus on pitkään ollut heikko.

– Autokaupan kehitysohjelma olisi vaatinut niin merkittäviä panostuksia verkostoon ja toimintaan, että ne eivät heikon kannattavuuden vuoksi olisi olleet järkeviä, SOK:n liiketoiminnan johtaja Antti Sippola sanoo tiedotteessa.

Laakkonen jatkaa Fordin, Hyundain, Renaultin, Suzukin, Dacian ja Isuzun myyntiä ja huoltoa. Kaikki noin 180 työntekijää siirtyvät Laakkoselle vanhoina työntekijöinä. Laakkonen saa kaupan mukana uusia merkkiedustuksia.

Kauppa tulee voimaan heinäkuun alussa, ja se vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Tammikuussa SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelä kiisti, että yhtiö olisi luopumassa autokaupasta. Yhtiön talous- ja rahoitusjohtaja Jari Annala oli sanonut viime syyskuussa Ylelle, että autokaupasta luopumista olisi harkittava.

Kaupan jälkeen SOK Autokaupalle jää neljä toimipaikkaa, jotka sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Espoossa.

Myös yhdeksän S-ryhmän alueosuuskauppaa harjoittaa autokauppaa, eikä kaupalla ole niihin vaikutusta. Osassa alueosuuskauppoja toimiva Automaa-ketju ja monimerkkihuolto Karla jatkavat niinikään entiseen tapaansa.

S-ryhmän auto- ja autotarvikekaupan myynti laski tammi–maaliskuussa kolmanneksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?