Lisää Kreikan vakuussopimuksen asiakirjoja julkistettiin

Valtiovarainministeriö julkisti maanantaina illalla lisää Kreikan vakuussopimuksen asiakirjoja.

27.5.2013 20:31 | Päivitetty 27.5.2013 21:50

Valtiovarainministeriö lisäsi maanantaina sivuilleen kuusi uutta asiakirjaa tai asiakirjakokonaisuutta, jotka liittyvät Suomen ja Kreikan sopimaan vakuusjärjestelyyn.

Ministeriön tiedotteen mukaan nyt on julkaistu asiakirjakokonaisuudet, jotka koskevat kaikkia pankkeja. Lisäksi on julkaistu liitännäiskirjeitä.

Taloussanomat kertoi sunnuntaina, että valtiovarainministeriö on julkaissut vasta osan vakuusjärjestelyn asiakirjoista. Aiemmin julki oli 12 asiakirjaa. 

Korkein hallinto-oikeus (KHO) päätti noin kaksi viikkoa sitten, että valtiovarainministeriön on julkistettava asiakirjat lähes kokonaan. Salaisiksi saivat jäädä vain sopimuskumppaneina olevien pankkien nimet. Käytännössä tämä tarkoittaa kreikkalaispankkeja, joiden kanssa vakuusjärjestely on tehty sekä järjestelyssä apuna toimivaa asiamiestahoa.

Valtiovarainministeriö selitteli asiakirjojen julkaisun venymistä erehdyksellä ja sanoi, että loputkin asiakirjat olisi ollut mahdollista saada kirjaamosta erillisellä pyynnöllä.

Ohessa kaikki valtiovarainministeriön tänään sivuilleen lisäämät asiakirjat. Niistä osa on julkaistu jo aiemmin. Osa asiakirjoista on vain englanniksi.

Korjaus: Aiemmin julki oli 12 asiakirjaa, ei 11, kuten jutussa aiemmin mainittiin. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?