Kia Pro Cee'din perusmallinen coupé ei paljoa eroa vakioautosta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pintasievä Korean-coupé

Kuvituskuva
Julkaistu: 25.5.2013 6:14, Päivitetty 23.5.2013 10:11

Kian uusi kolmiovinen coupé-malli Pro Cee'distä näyttää menevältä, mutta sporttisen ulkoasun alla piilee tekniikaltaan hyvin arkinen perheauto.

Kolmiovisten sporttihenkisten perheautojen markkinat eivät Suomessa ole kovin suuret, mutta silti useimmilla valmistajilla on tarjota tähän luokkaan omia kulkineitaan.

Kia on nyt alkajaisiksi tehnyt Pro Cee'd -perheautostaan kesyn coupéversion. Ilta-Sanomien koeajamassa mallissa oli yhtiön normimylly, 1,6-litrainen bensakone. Vasta myöhemmin kesällä maahantuoja saa Suomeen 204-hevosvoimaisia bensaturbomallejaan - niissä ulkonäkö todennäköisesti vastaa paremmin auton ominaisuuksia.

Ilta-Sanomien koeajajien mukaan coupé-Kian suorituskyky onkin hyvään ajettavuuteen nähden pieni pettymys. 135 hevosvoiman moottori tuntuu tähän autoon vaisulta. Lisäksi tehtaan lupaamaan 5,4 litran yhdistettyyn kulutukseen pääseminen vaatii hyvin rauhallista ajoa.

Auto on 40 milliä matalampi kuin vakiomalli. Tavallista napakamman alustan viritys tuntuu onnistuneelta: kivirekivaikutelmaa ei tästä tule. Ohjaustuntuma on miellyttävä.

Kia on säilyttänyt coupéssaankin paljon viisiovisen mallin järkiominaisuuksia. Tavaratila on ennallaan, ja 380 litraan mahtuu hyvin matkatavaroita. Valmistuslaatukin vaikuttaa mainiolta.

Mutta kolmiovisuus tuo myös epäkäytännöllisyyttä. Ovet ovat kolmisen senttiä pidemmät kuin viisiovisessa versiossa, joten ahtailla parkkipaikoilla ne pitää avata varovasti ettei kolhi naapureita.Takanäkyvyyskin on koeajajien mielestä jopa häiritsevän huono: jyrkästi madaltuvan kattolinjan takia kuskilta jää pimentoon liian paljon.

Tuoreimmat osastosta