Markkinaoikeus hyväksyi Uponorin ja KWH:n yhteisyrityksen

Rakennus- ja ympäristötekniikan järjestelmiä toimittavan Uponorin ja putkijärjestelmiä valmistavan KWH-yhtymän suunnittelema yhteisyritys on saanut markkinaoikeuden hyväksynnän.

24.5.2013 16:11 | Päivitetty 24.5.2013 16:11

Uponor ja KWH-yhtymä julkistivat syyskuussa suunnitelmansa perustaa yhteisyritys, johon siirretään molempien yhtiöiden yhdyskuntatekniset liiketoiminnat. Uuden yrityksen nimeksi tulee Uponor Infra. Uponor omistaa siitä 55,3 prosenttia.

Markkinaoikeuden päätökseen sisältyy kuitenkin kaksi ehtoa, jotka Uponor ja KWH kertovat hyväksyvänsä . Ensinnäkin Uponor Infran on tarjottava tiettyjen tuotevalikoimien sopimusvalmistusta sovittuun määrään asti muille Suomessa toimiville putkijärjestelmätuotteiden valmistajille. Lisäksi yhtiön pitää myydä seitsemän määriteltyä putkenvalmistuslinjaa.

Kilpailuvirasto esitti helmikuussa markkinaoikeudelle yhteisyrityksen kieltämistä, koska yrityskauppa voisi sen arvion mukaan johtaa kilpailun olennaiseen vähenemiseen yhdyskuntateknisten putkijärjestelmien markkinoilla.

Uusi yritys raportoidaan Uponorin tilinpäätöksessä Yhdyskuntatekniikka-segmenttinä. Uponorin mukaan yritysjärjestely on kyseisen segmentin kannalta strategisesti erittäin tärkeä. Sillä arvioidaan saatavan vuosittain 10 miljoonan euron yhdistymisedut sitten, kun synergiat saadaan täysimääräisesti hyödynnettyä, tiedotteessa kerrotaan.

Uponor ja KWH-yhtymä aikovat solmia lopulliset sopimukset lähipäivinä, ja uuden yrityksen on tarkoitus aloittaa toimintansa 1. heinäkuuta, kun sopimus- ja lakiasiat on viimeistelty. Uponor arvioi kuitenkin liiketoimintojen yhdistämishankkeen kestävän useita kuukausia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?