Elisa kirii Helsingin pörssissä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Elisa kirii Helsingin pörssissä

Saksan talouskasvusta saapuneet hyvät uutiset eivät innostaneet sijoittajia tänään Helsingissä. Nousussa ovat kuitenkin esimerkiksi suositusnoston saanut Elisa ja EU:lta luvan yritysjärjestelyihinsä saanut Ahlstrom.

24.5.2013 15:54 | Päivitetty 24.5.2013 16:03

Helsingin pörssissä kurssit kääntyivät iltapäivällä lievään laskuun aamun noususuunnasta. Saksalaisyritysten tilanteesta saatiin tänään hyviä uutisia, mutta Kiinan talouden, Fedin tulevien toimien ja Japanin heilahtelun aiheuttama levottomuus painaa silti osakkeiden arvoa.

Nordean osakestrategin Markus Souranderin mukaan markkinoiden hengähdystauko on luonnollinen pitkään jatkuneen nousun jälkeen.

– Nousutrendi on edelleen ehjä, useissa indekseissä on vielä pari-kolme prosenttia varaa ennen kuin voitaisiin puhua trendin kääntymisestä, hän sanoo Taloussanomille.

Myös muualla Euroopassa kurssit olivat laskussa, vaikka Saksassa yritysten suhdannenäkymiä mittaava Ifo-indeksi nousi toukokuussa hieman.  Laaja DJ Stoxx 600 -indeksi oli kello noin 15 Suomen aikaa laskenut 0,4 prosenttia.

Helsingin yleisindeksi OMXH oli lähes ennallaan 6 320,99 pisteessä. Suuryhtiöiden OMXH 25 -indeksi liikkui myöskin eilisen päätöstasonsa tuntumassa. Vaihtoa oli kertynyt 157 miljoonaa euroa.

Vaihtokärjessä oli matkapuhelinvalmistaja Nokia, jonka  osake maksoi 2,77 euroa. Laskua oli tullut 0,6 prosenttia.

Vaihtokakkosena eteni energiayhtiö Fortum 0,7 prosentin nousussa. Vaihtokolmonen Metso oli laskenut  0,8 prosenttia. Voimala- ja merimoottorivalmistaja Wärtsilä oli noussut 0,9 prosenttia.

Kärjen reippaimpia nousijoita oli suositusnoston saanut Elisa 3,2 prosentin myötäisessä. Pohjola Pankki nosti Elisan osakkeen suosituksen tasolle ”lisää”, kun aiemmin suosituksena oli osakkeen pitäminen. Tavoitehinta nousi 14 eurosta 16 euroon.

Koneen osakkeessa ei ollut muutosta huolimatta siitä, että yhtiö kertoi saaneensa tilauksen hissi- ja liukuporrastoimituksesta Kiinaan. Vaihdetuimpien yhtiöiden laskijoita olivat Nokian Renkaat  (-0,4%) Konecranes (-1,1%) ja Stora Enso R-osakkeellaan (-1,6%).

Ahlstrom oli kallistunut 4,6 prosenttia. Euroopan komissio hyväksyi kuitumateriaaleja valmistavan Ahlstromin ja ruotsalaisen paperivalmistajan Munksjön välisen yritysjärjestelyn. Yhdistymisessä syntyy maailman johtava erikoispapereita valmistava yhtiö Munksjö. Kaupankäynti uuden yhtiön osakkeilla on tarkoitus aloittaa Helsingissä  7. kesäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?