Polttoaineen alemyynti on markkinointikikka, joka aiheuttaa välittömiä tappioita - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tähän bensakikkaan suomalainen haksahtaa

Tavaratalo Kärkkäinen myy tänään polttoainetta 0,99 euroa litralta. Kyseessä on markkinointitempaus, joka aiheuttaa välittömiä tappioita Kärkkäiselle.

24.5.2013 14:02 | Päivitetty 24.5.2013 14:55

Tavaratalo Kärkkäinen on myy tänään Lahdessa polttoainetta ennätyshalvalla.

Kärkkäisen kaikkien polttoaineiden 0,99 euron litrahinta on saanut ihmiset Lahden seudulla jonottamaan halpaa polttoainetta. Muutaman kymmenen euron säästöt kiinnostavat, ja jono Kärkkäiselle on jopa kilometrin mittainen.

Kampanjamyynti on tappiollista, Kärkkäinen-konsernin kaupallinen johtaja Antti Korkiakoski myöntää Taloussanomille.

– Markkinointi maksaa, hän perustelee.

Kyse on markkinointikampanjasta. Samalla halpa polttoaine on sisäänheittotuote tavaratalolle.

Halvan bensan kampanjoita on nähty ennenkin, muun muassa Porissa ja Hankasalmella.Tuolloinkin suomalaiset autoilijat innostuivat jonottamaan tankatakseen halpaa bensaa.

Tappiollinen polttoaineenmyynti ei pitkän päälle kannata. Erityisesti huoltoasemayrittäjille halpa bensa aiheuttaisi vaikeuksia.

– Polttoaineenmyynti on edelleen kauppiaiden kivijalka, Suomen Bensiinikauppiaitten ja liikennepalvelualojen liiton SBL:n toimitusjohtaja Mika Hokkanen sanoo.

Hintatietoja kokoavan Polttoaine.net-sivuston mukaan 95-oktaanisen bensiinin hinta on Lahdessa tänään keskimäärin 1,498 euroa litralta. 98-oktaanisen bensan litrahinta on 1,512 euroa ja dieselin 1,367 euroa.

Öljyalan keskusliiton mukaan vuoden lopussa 95-oktaanisen bensan litrahinta oli viime vuoden lopussa 1,595 euroa. Verottomana bensa olisi maksanut 0,673 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?