IEA tyytyväinen Suomen energiapolitiikkaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

IEA kiittää Suomen energiapolitiikkaa – liikenteestä moitteita

Kansainvälinen energiajärjestö IEA ei raportissaan löytänyt moitittavaa Suomen energiapolitiikasta. Järjestön mukaan Suomi on onnistunut vähentämään riippuvuutta fossiilisista polttoaineista. Järjestö kehotti kuitenkin parantamaan erityisesti liikenteen energiatehokkuutta.

23.5.2013 14:56 | Päivitetty 23.5.2013 14:56

Kansainvälinen energiajärjestö IEA kiitteli maa-arvioinnissaan muiden muassa Suomen energiavarmuutta ja -tehokkuutta. Viime keväänä tehtyyn tutkintavierailuun perustuva raportti luovutettiin tänään elinkeinoministeri Jan Vapaavuorelle.

– Meidän on helppo yhtyä analyysiin siitä, että Suomen vahvuuksia ovat energialähteiden monimuotoisuus ja energian tehokas käyttö, Vapaavuori kommentoi työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteessa.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n 28 jäsenmaan energiajärjestö IEA suositteli Suomen perustavan jatkossakin energiankäyttönsä bioenergialle ja ydinvoimalle. Lisäksi energiatehokkuutta tulisi järjestön mukaan parantaa erityisesti liikenteessä.

Vapaavuori on esittänyt, että Suomeen perustettaisiin kaikkien eduskuntapuolueiden kesken työryhmä kansallisen energia- ja ilmastotiekartan muotoilemiseksi vuoteen 2050 mennessä. Ministeri painotti erityisesti metsästä saatavan biomassan eli hakkeen merkitystä Suomen tulevaisuuden energiantuotannossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?