Kolaritesti paljasti parhaat turvaistuimet – yksi huolestuttava

Valtaosa Suomessa myytävistä turvaistuimista osoittautui varsin kelvollisiksi Autoliiton uusimmassa turvaistuintestissä. Vain yksi istuin sai heikon arvosanan testissä.

| Päivitetty

Autoliiton tänään julkaisemassa testissä oli mukana 30 turvaistuinta. Se toteutettiin Euroopan eri maiden autoliittojen ja kuluttajajärjestöjen yhteistyönä.

Autoliitto pitää testin tuloksia kokonaisuudessaan varsin hyvinä, sillä kaksi istuinta saavutti erinomaisen ja 15 hyvän arvosanan.

Vain 15-36 kilogramman kokoluokkaan kuuluva Babyauto Sinar sai heikon arvosanan huonosti menneen sivutörmäystestin ja liian korkean kemikaalikuormituksen takia.

Autoliiton julkaisemassa turvaistuintestissä arvioidaan istuinten turvallisuus kolaritilanteessa. Sen lisäksi arvosanaan vaikuttavat käytön helppous ja ergonomia sekä haitallisten aineiden pitoisuus. Testissä annetaan arvosana myös istuimen puhdistettavuudesta ja viimeistelystä.

Testissä erinomaiseen arvosanaan ylsivät Peg Perego Primo Viaggio SL -turvakaukalo telakan kanssa ja Kiddy Phoenixfix Pro 2 -turvaistuin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?