Rainbown pakastevihanneksista löytyi hulluruohoa – kolme sairastui - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hulluruohoriski toteutui – kolme sairaalaan

Rainbow-tuoteryhmän Ruokaisat pannukasvikset -pakastetuotteista löytyi hulluruohoa. Kolme ihmistä on joutunut sairaalaan myrkyllisten siementen takia.

22.5.2013 14:58 | Päivitetty 22.5.2013 14:58

SOK:n tiedotteen mukaan S-ryhmän tietoon on tullut kolme sairaalahoitoa vaativaa tapausta. Eviran myrkytystietokeskuksen tietojen mukaan viiden henkilön on rekisteröity saaneen hulluruohon mahdollisesti aiheuttamia oireita. SOK kertoo olleensa yhteydessä oireita saaneisiin asiakkaisiin.

SOK on Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran poikkeusluvalla selvittänyt jokaisen asiakkaan yhteystiedot, jotka ostivat tuotteita 11.2. jälkeen. Heitä on noin 30 000, ja SOK ottaa heihin paraikaa yhteyttä kirjeitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Tiedotteen mukaan asiakkaita tullaan neuvomaan lopettamaan tuotteen käyttö ja hävittämään tuote. Suurin osa tuotteista on SOK:n mukaan täysin turvallisia.

Jos tuotetta on käytetty mutta oireita ei ole, ei ole syytä huolestua. Jos oireita on aiheutunut, lisätietoja saa Inexin Kuluttajaneuvonnasta. Hulluruoho on todennäköisesti päätynyt tuotteisiin espanjalaisten papujen mukana jonkin tuotteen valmistajan alihankkijan pellolta tai peltolohkolta. Tuotteen valmistaja on belgialainen Dujardin Foods.

SOK:n päivittäistavarakaupan suunnitteluohjauksesta vastaava suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen kertoo yhtiön selvittävän nyt perusteellisesti Dujardin Foodsin kanssa, miten vahinko on päässyt sattumaan. – Olen erittäin pahoillani tuotevirheestä aiheutuneista ongelmista ja sairastapauksista. Teemme kaikkemme, että vastaavaa ei tulevaisuudessa pääse tapahtumaan, Lyytikäinen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?