"Teslasta voi tulla giganttinen peluri autoissa" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Teslasta voi tulla giganttinen peluri autoissa"

Sähköautoyhtiön osakekurssin nousua ennakoivien optioiden hinta on paisunut ennätykselliseksi.

16.5.2013 19:02 | Päivitetty 16.5.2013 19:03

Sähköautoja valmistava Tesla Motors kiitää vauhdikkaissa tunnelmissa.

Viime viikolla kalifornialainen autonvalmistaja kertoi analyytikoiden odotukset ylittäneestä tuloksesta. Samalla yhtiö nosti omaa ennustettaan siitä, kuinka monta Models S -autoa se saa kaupaksi.

Nyt yhtiön osakekurssin nousua povaavien optioiden hinta on noussut ennätyksellisen korkealle suhteessa päinvastaista kehitystä ennakoiviin arvopapereihin.

Uutistoimisto Bloombergin kokoamien tilastojen mukaan 10 prosentin kurssinousua osakkeelle ennakoiva osto-optio maksoi torstaina 2,5 korkopistettä enemmän kuin 10 prosenttia kurssilaskua ennakoiva myyntioptio. Uutistoimiston mukaan arvopapereiden hintaero ei ole ollut koskaan aiemmin yhtä suuri.

Tesla myi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 4 900 Model S -autoa. Tämä teki Model S:stä Pohjois-Amerikan eniten myydyn sähköauton.

– On vaikea aliarvioida sitä, kuinka suuria epäilyksiä tätä yhtiötä kohtaan tunnettiin, finanssiyhtiö Jefferiesin analyytikko Elaine Kwei kommentoi.

Tutkimusyhtiö Livevolin johtaja Ophir Gottliebin mukaan Tesla on todistanut, että epäilijät olivat väärässä.

– Yhtiö on osoittanut koko maailmalle, että kyseessä on aivan toisenlainen firma – sellainen, josta voi hyvinkin tulla giganttinen peluri autoteollisuudessa, Gottlieb sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?