Kenkätehdas romahti Kambodzassa – useita kuolleita - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kenkätehdas romahti Kambodzassa – useita kuolleita

Kuvituskuva
Julkaistu: 16.5.2013 7:28, Päivitetty 16.5.2013 8:00

Kenkätehtaan katto romahti eilen Kambodzassa. Ainakin kuusi ihmistä kuoli ja useita loukkaantui, kertoo ammattiliiton edustaja. Rauniossa uskotaan olevan loukussa noin 50 ihmistä.

Kambodzassa Kampong Speun maakunnassa sijaitsevassa kenkätehtaassa oli torstaiaamuna työvuorossa noin sata ihmistä, kun katto yllättäen sortui työntekijöiden niskaan.

–Teimme töitä tavalliseen tapaan, kun yhtäkkiä niskaamme alkoi sataa tiiliä ja laastia, kuvailee onnettomuudessa loukkaantunut 25-vuotias työntekijä Kong Thary uutistoimisto Bloombergille.

Työntekijöiden ammattiliiton edustajan Sum Soknyn mukaan romahduksessa kuoli viisi miestä ja yksi nainen. Poliisi ilmoitti kuolleiden määräksi ainakin kaksi. Joidenkin tietojen mukaan rakennuksessa on loukussa noin 50 ihmistä.

Tehtaan omistaa Wing Star Shoes -yhtiö, joka markkinoi tuotteitaan Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Poliisi epäilee onnettomuuden syyksi sitä, että työtilan yläpuolella sijaitsevassa kerroksessa oli varastoituna painavia metalliesineitä, joiden kuormaa katto ei kestänyt.

Paikallinen Pnom Penh Post -lehti kertoi jo marraskuussa, että tehtaan työntekijät yrittivät parantaa työolojaan ja palkkojaan lakkoilemalla ja muilla mielenilmauksilla. Lakkoilu huonojen työolojen vuoksi on yleistä Kambodzassa, jossa Bangladeshin tapaan valmistetaan runsaasti halpoja tekstiilituotteita Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoille.

Vain kolme viikkoa sitten Bangladeshissa kuoli 1 100 ihmistä tekstiilitehtaan romahduksessa.

Tekstiili- ja kenkäteollisuus on Kambozan suurin vientitulojen lähde. Se työllistää noin 500 000 henkilöä yli 500 tuotantolaitoksessa.

Tuoreimmat osastosta