Kreikkalaiset: Olemme EU:n luotettavin kansa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kreikkalaiset: "Olemme EU:n luotettavin kansa"

Tilastokikkailulla euroon liittyneiden kreikkalaisten mielestä Kreikka on Euroopan unionin luotettavin maa. Muiden amerikkalaisen Pew-ajatuspajan kyselyyn vastanneiden kansalaisten mielestä EU:n luotettavin maa on Saksa.

14.5.2013 19:23 | Päivitetty 14.5.2013 19:21

Italialaiset ovat sentään realisteja: italialaisten mielestä vähiten luotettavin EU:n maa on mafiasta kuuluisa Italia. Saksalaisten, ranskalaisten ja tshekkiläisten mielestä kreikkalaisiin kannattaa luottaa vähiten.

Euroopan ylimielisin maa on italialaisten, espanjalaisten, kreikkalaisten, puolalaisten ja tshekkiläisten mielestä Saksa. Saksa ja Britannia katsovat, että röyhkein kansa on puolestaan ranskalaiset. Samaa mieltä ovat ranskalaiset itse.

Kyselyyn vastanneet ovat järjestään yhtä mieltä siitä, että he itse ovat Euroopan myötätuntoisin kansa. Saksalaisista kysely kuitenkin maalaa kovan kuvan: vastaajat pitävät Saksaa Euroopan vähiten myötätuntoisena valtiona, vaikka saksalaisten omasta mielestä he ovat Euroopan myötätuntoisin kansa.

Suomalaisista vastaajat eivät ole oikein mitään mieltä. Suurimmat vastausprosentit Suomi sai espanjalaisilta, joista kuusi prosenttia oli sitä mieltä, että me suomalaiset olemme EU:n luotettavin kansa.

Pew-laitoksen kyselyyn vastasi yli 7 600 ihmistä kahdeksasta Euroopan unionin maasta. Kysely toteutettiin maaliskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?