Shellin pääjohtaja Voser jättää paikkansa ensi vuonna - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Shellin pääjohtaja eroaa – syy jäi epäselväksi

Tänään alkuvuoden tuloksensa julkistaneen öljyjätti Shellin pääjohtaja Peter Voser ilmoitti jättävänsä paikkansa ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

2.5.2013 13:27 | Päivitetty 2.5.2013 13:26

54-vuotias Voser on johtanut Shelliä vuodesta 2009 lähtien. Hän on ajanut yhtiössä lävitse tehostusohjelmaa ja lisännyt samaan aikaan tuotantoa. Käynnissä on parhaillaan sadan miljardin dollarin investointiohjelma.

Voserin eron syytä ei kerrottu tiedotteessa tarkemmin.

– Pohjimmiltaan hän haluaa elämäntapamuutosta, kommentoi rahoitusjohtaja Simon Henry.

Shellin hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan mukaan Voserin kausi on edustanut "suurta muutosta ja edistystä" yhtiölle. Hänen mukaansa Shell etsii nyt Voserille seuraajaa sekä talon sisä- että ulkopuolelta.

Shellin alkuvuoden tulos oli nousussa raakaöljyn halpenemisesta huolimatta. Tulos ennen kertaeriä ja varastomuutoksia koheni kolme prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta 7,5 miljardiin dollariin, Tulosta kannatteli jalostusmarginaalien koheneminen.

Ensimmäisen neljänneksen tulos oli markkinaodotuksia parempi, sillä analyytikot olivat odottaneet uutistoimisto Bloombergin keräämässä ennusteessa keskimäärin 6,4 miljardin dollarin tulosta.

Shellin alkuvuoden öljyntuotanto pysyi lähes ennallaan eli 3,55 miljoonassa barrelissa päivässä. Yhtiön tavoitteena on nostaa päivätuotanto noin neljään miljoonaan barreliin vuonna 2017. Öljykaupan mittayksikkö barreli on 159 litraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?