Nokian ulkoistuskumppani palkkaa 45 000 – irtisanoo Suomessa

Nokian ulkoistuskumppani Tata Consulting Services kasvattaa henkilöstömääräänsä muualla. Suomessa TCS esitti Nokialta ulkoistetuille työntekijöille yt-neuvottelukutsun.

| Päivitetty

Nokian ulkoistuskumppani Tata Consulting Services (TCS) aikoo palkata tänä vuonna globaalisti 45 000 uutta työntekijää, kirjoittaa Times of India. Samaan aikaan yhtiö neuvottelee 290 työntekijän irtisanomisesta Suomessa.

Yhteistoimintaneuvottelujen tavoitteena on ”virtaviivaistaa TCS:n toimintaa valituilla alueilla ja harmonisoida sitä suhteessa maailmanlaajuisiin toimintoihin”, TCS kommentoi Times of Indialle.

TCS:n Espoon luottamusmies Anne Jääskeläinen kertoi keskiviikkona Taloussanomille pelkäävänsä, että TCS:n yt-neuvotteluiden tavoite on siirtää Suomessa suomalaisilla työsopimuksella tehtävää työtä Suomeen lähetettyjen intialaisten tehtäväksi.

Times of Indian mukaan TCS:llä on Suomessa noin 800 työntekijää, joista Jääskeläisen mukaan noin 450 työskentelee suomalaisella työsopimuksella. Suomalaisella sopimuksella työskentelevistä 290 työntekijää uhkaa irtisanominen.

Ulkomaisilla sopimuksella työskentelevät TCS:n työntekijät toimivat samoissa tiloissa muiden työntekijöiden kanssa.

– En tiedä, mikä työsopimus heillä on, mutta suomalainen se ei ole. Heillä on aivan erilaiset työehdot ja palkkataso kuin meillä, eivätkä he maksa Suomeen veroja. Pelkäämme, että työmme siirtyy ihmisille, jotka tekevät sen todennäköisesti halvemmalla ja maksamatta Suomeen penniäkään veroja, Jääskeläinen kertoi.

Nokia järjesti aiemmin yt-neuvottelut tietohallintonsa järjestämisestä. Osa ihmisistä irtisanottiin, ja 715 työntekijää siirtyi intialaisen TCS:n ja toisen ulkoistuskumppanin HCL:n palvelukseen. Torstaina Taloussanomat uutisoi, että myös HCL aloittaa yt-neuvottelut Suomen toiminnoissaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?