Putinin ystävän johtama yhtiö lisää öljynetsintää arktisilla alueilla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Putinin ystävän johtama yhtiö lisää öljynetsintää arktisilla alueilla

Venäläinen energiayhtiö Rosneft suunnittelee lisäävänsä öljyn- ja maakaasunetsintää arktisilla alueilla. Rosneftin toimitusjohtajan Igor Sechin on Venäjän presidentin Vladimir Putinin pitkäaikainen ystävä.

Ympäristöjärjestöt vastustavat öljynetsintää arkitisilta alueilta.­

25.4.2013 15:30 | Päivitetty 25.4.2013 15:35

Rosneftin mukaan arktisen alueen etsintätoimet auttavat vahvistamaan yhtiön osakkeen arvoa samalla kun yhtiö alkaa viedä nestemäistä maakaasua.

Rosneftin ensimmäiset maakaasutoimitukset ovat osa yhtiön Lähi-itä 2018 -projektia. Rosneftin tarkoituksena on kaksinkertaistaa kaasuntuotantonsa vuoteen 2020 mennessä. Asiakkaita yhtiö hakee erityisesti Aasiasta, jossa polttoaineen hinnat ovat korkealla.

Rosneftin talousjohtajan Svetoslav Slavinskin mukaan nestemäisen kaasun toimitukset hyödyttävät Venäjän taloutta.

Rosneftin toimitusjohtajan Igor Sechinin tavoitteena on kasvattaa yhtiön markkina-arvoa 60 prosenttia 120 miljardiin dollariin seuraavan kahden vuoden aikana. Tavoitteeseen päästään Sechinin mukaan tuotantoa kasvattamalla, arktisen alueen etsinnöillä ja öljynjalostamoja uudistamalla.

Sechin uskoo, että Venäjän hallitus antaa Rosneftille verohelpotuksia arktisten ja vaikeiden alueiden kaasun- ja öljynetsintöihin. Sechin on Venäjän presidentin Vladimir Putinin pitkäaikainen ystävä.

Venäläisen Sberbankin analyytikon Oleg Maksimovin mukaan on mielenkiintoista, että yhtiö näkee kasvumahdollisuuksia merillä eikä maissa, vaikka meriporaaminen on kallista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?