Tiedolla pää pinnalla – odottaa kasvua ulkoistusten jatkumisesta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tiedolla pää pinnalla – odottaa kasvua ulkoistusten jatkumisesta

Tietotekniikan palveluyhtiö Tiedon tulos oli vaatimattomampi kuin viime vuonna samaan aikaan. Yhtiö kertoo kilpailun kiristyneen ja hinnoittelun olevan aggressiivista.

25.4.2013 11:50 | Päivitetty 25.4.2013 11:23

Tehostusohjelmaa toteuttava ja henkilöstöään karsivan tietotekniikan palvelutalon Tiedon tulos nousi alkuvuonna voitolle viime vuoden lopun tappion jälkeen. Vuotta aikaisempaan verrattuna oli kuitenkin laskua.

– Olen tyytyväinen myönteisen kannattavuuskehityksen jatkumiseen, joka on tulosta lähinnä viime vuonna käynnistetyistä kustannustehokkuuteen tähtäävistä toimista. Oletimme ensimmäisen neljänneksen olevan haasteellinen, koska toteutimme merkittäviä rakennemuutoksia, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Alkio tiedotteessa.

Tiedon mukaan pohjoismaisilla tietotekniikan palvelumarkkinoilla kiinnostus alan kehityshankkeita kohtaan on yhä vahvaa, mutta päätöksenteko on venynyt. Samaan aikaan myös kilpailu on kiristynyt ja osa toimittajista on turvautunut "aggressiiviseen" hinnoitteluun.

Tieto odottaa alan pohjoismaisten palvelumarkkinoiden kasvavan tänä vuonna noin kaksi prosenttia. Kasvusta suurin osa tulee tietotekniikan ulkoistuksista.

Tiedon tulos ennen veroja ylsi tammi-maaliskuussa 28,6 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 39,6 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos laski 0,45 eurosta 0,30 euroon.

Liiketulosta kertyi tammi-maaliskuussa 30,1 miljoonaa euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli 42,1 miljoonaa euroa. Liikevoitto sisältää 1,9 miljoonaa euroa uudelleenjärjestelykuluja. Ilman kertaeriä liikevoitto nousi 28,4 miljoonasta eurosta 32,0 miljoonaan euroon.

Liikevaihto oli viiden prosentin laskussa. Sitä kertyi 444,8 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 467,1 miljoonaa euroa. Osan laskusta selittää liiketoimintojen myynti.

Tieto pitää koko vuoden näkymänsä ennallaan. Yhtiö odottaa kannattavuutensa paranemisen jatkuvan ja koko vuoden liiketuloksen ilman kertaeriä olevan paremman kuin viime vuonna, jolloin se oli 138,68 miljoonaa euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?