Suomessa on Euroopan kurjimmat automarkkinat

Euroopan automyynti jatkoi laskuaan maaliskuussa. Pudotus on kestänyt nyt jo puolitoista vuotta. Kauppa on hidastunut rajuimmin Suomessa ja Kyproksella, ja kriisi näyttää tarttuneen todenteolla jopa Saksaan.

| Päivitetty

Autokauppa Euroopassa supistui maaliskuussa 10,2 prosenttia. Koko tammi-maaliskuussa alamäki oli 9,8 prosenttia, autonvalmistajien Euroopan kattojärjestö ACEA kertoi keskiviikkona.

Automarkkinat ovat supistuneet nyt 18 kuukautta peräjälkeen.

Maaliskuussa Britanniassa kauppa kävi aiempien kuukausien tapaan hyvin, ja autokauppa kasvoi 5,9 prosenttia. Se ei juuri helpottanut autonvalmistajia, koska samaan aikaan Saksassa automyynti romahti yli 17 prosenttia.

– Länsi-Euroopan henkilöautomarkkinat ovat menossa kohti vuoden 1993 myyntiä, ja Saksa näyttää olevan vapaassa pudotuksessa, tutkimusyhtiö Sanford C. Bernsteinin analyytikko Max Warburton sanoi.

Warburton piti Saksan tilannetta "varsin huolestuttavana", koska se on yhä tärkeä maan autonvalmistajien tulokselle.

Maaliskuussa autokauppa hidastui Ranskassa yli 16 prosenttia ja Espanjassa liki 14 prosenttia.

Kaikkein rajuin pudotus oli Kyproksella, jossa automyynti romahti 58,9 prosenttia. Suomi ei kuitenkaan käytännössä jäänyt Kyproksesta, koska täällä automyynti laski 58,6 prosenttia.

Suomessa autoja myytiin ACEA:n tilaston mukaan maaliskuussa vajaat 9 500. Se on yhtä vähän kuin kriisimaa Portugalissa ja yli puolet vähemmän kuin Ruotsissa, jonka kanssa Suomen automarkkinat olivat myyntilukujen puolesta samassa sarjassa vielä vuosi sitten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?