Henkilöautomyynnin ennustetaan notkahtavan 6200:lla

Autoalan ennusteryhmä uskoo, että henkilöautojen kauppa voi elpyä tänä vuonna. Tämän hetken arvioiden mukaan kuitenkin henkilö-, paketti- ja linja-autoja myydään viime vuotta vähemmän.

| Päivitetty

Autoalalla arvioidaan, että tänä vuonna tehdään kaupat 105 000 henkilöautosta ja 11 000 pakettiautosta.  Jos arvio osuu oikeaan, myytiin viime vuonna henkilöautoja runsaat 6 200 kappaletta ja pakettiautoja 500 kappaletta enemmän.

Vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä ensirekisteröitiin 27 640 henkilöautoa ja 2 550 pakettiautoa.  Alkuvuoden tilausten perusteella henkilöautojen myynti saattaa kuitenkin kasvaa arvioitua paremmaksi, Autoalan ennusteryhmä sanoo.

– Alkuvuoden asiakastilausten perusteella henkilöautokauppa on elpymässä ja ennusteen ylittäminen on mahdollista. Pakettiautojen myyntimäärä pysynee arvioituna, Autoalan ennusteryhmän puheenjohtaja Tero Kallio sanoo tiedotteessa.

Autoalan ennusteryhmän tämän vuoden kuorma-autojen myyntiennuste on 3 600. Se on noin 350 kappaletta enemmän kuin viime vuonna. Linja-autojen myyntiennuste on 400, kun niitä myyntiin viime vuonna yli 500 kappaletta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?