SK: UM:n virkamies Satu Santala Maailmanpankin johtokuntaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SK: Maailmanpankin johtokuntaan nousemassa Satu Santala

Julkaistu: 10.4.2013 18:36, Päivitetty 10.4.2013 18:40

Ulkoministeriön apulaisosastopäällikkö Satu Santala on nousemassa Maailmanpankin johtokuntaan. Suomen Kuvalehden mukaan hallituksen on määrä nimittää Santala Suomen edustajaksi Maailmanpankin johtokuntaan torstaina.

Satu Santala edustaisi Suomen lisäksi myös muita pohjoismaita ja Baltian maita. Kolmivuotinen tehtävä alkaa heinäkuussa, kun pohjoismaita nykyisin edustava ruotsalainen Anna Brandt, jättää paikkansa.

Nimityksestä kertoi Suomen Kuvalehti.

Johtokuntapaikka herätti Suomessa laajaa kiinnostusta ja hakemuksia tuli kaikkiaan 37. Hakijoiden joukossa oli tunnettuja poliitikkoja ja ulkoministeriön virkamiehiä.

Eduskunnasta Maailmanpankkiin pyrkivät SK:n mukaan Kimmo Sasi (kok), Johannes Koskinen (sd) ja Paula Lehtomäki (kesk). Myös entinen kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd) oli hakijoiden joukossa.

Laajasta poliitikkojoukosta huolimatta nimityksen esittelevä valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) päätyi sitoutumattomaan virkamieheen.

Santala on ulkoministeriön kehitysyhteistyöosaston apulaispäällikkö. Hän on aiemmin johtanut kehitysrahoituslaitosten yksikköä, jonka alaisuuteen kuuluvat myös Maailmanpankkiin liittyvät asiat.