Itella aloittaa isot yt-neuvottelut

Kannattavuusongelmien kanssa painiva postiyhtiö Itella aloittaa laajat yt-neuvottelut, jotka koskevat noin 1 500:aa henkilöä Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, Baltian maissa ja Puolassa. Yhtiö arvioi vähentämistarpeeksi enintään 350 henkilöä, josta Suomen osuus olisi 290.

| Päivitetty

Yt-neuvottelut ovat osa Itellan käynnistämää toiminnan tehostamisohjelmaa vuosille 2013–2014. Yhtiö tavoittelee toimilla 100 miljoonan euron kulusäästöjä.

Ensi viikolla alkavat yt-neuvottelut koskevat pääosin hallinnollisissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä työskentelevää väkeä. Ne eivät koske asiakaspalvelutehtäviä eivätkä postin lajittelua, jakelua tai kuljetuksia.

Itellan tulos ei ole aiemmista tehostamistoimista huolimatta kohentunut yhtiön tavoittelemalle tasolle. Keskeinen syy on Itellan mukaan se, että painetut materiaalit korvautuvat entistä enemmän sähköisillä, mikä vähentää yhtiön jakamien lähetysten määrää. Myös kilpailu on kiristynyt ja talouden kasvu hidastunut.

Itella on myös täsmentänyt taloudellisia tavoitteitaan. Yhtiön mukaan tavoitteiden pääpainoa on siirretty kasvusta kannattavuuden parantamiseen ja konsernin vakavaraisuuden vahvistamiseen.Itella asettaa tavoitteekseen yli viiden prosentin liikevoittoprosentin ja vähintään 10 prosentin sijoitetun pääoman tuoton. Nettovelkaantumisaste saisi olla enintään 35 prosenttia. Itella pyrkii myös siihen, että sen liikevaihto kasvaa vuosittain vähintään toimialan kasvun verran.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?