Angry Birdsit munivat kultamunia Rovion tulokseen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Angry Birdsit munivat kultamunia Rovion tulokseen

Angry Birdsien emo Rovio teki ennätystuloksen vuonna 2012. Yhtiön liikevaihto tuplaantui ja myös kannattavuus oli kovaa luokkaa.

3.4.2013 17:09 | Päivitetty 3.4.2013 17:10

Angry Birds -tuotemerkistään ja mobiiliviihteestään tunnetun Rovion menestys jatkui viime vuonna. Yhtiö tuplasi liikevaihtonsa ja paisutti tuntuvasti tulostaan. Rovio toi markkinoille neljä uutta peliä ja lisäsi huomattavasti kuluttajatuotteiden myyntiään.

Pelien ja kuluttajatuotteiden myynnin kasvu heilautti Rovion liikevaihdon 152 miljoonaan euroon. Kasvua edellisvuodesta kertyi 101 prosenttia.

Liikevoitto kasvoi 64 prosenttia 76,8 miljoonaan euroon. Yhtiön kannattavuus oli kovaa luokkaa, sillä liikevoittoprosentti oli noin 50. Liikevaihdosta jäi näin puolet liikevoittoa.

– Rovio on kasvanut ilmiöstä menestyksekkääksi kansainväliseksi toimijaksi. Vuoden 2012 tulos vie meitä vahvasti kohti päämääräämme, sanoo toimitusjohtaja Mikael Hed Rovion tilinpäätöstiedotteessa.

Rovion kasvusta kertoo myös se, että yhtiö yli kaksinkertaisti henkilöstönsä määrän runsaaseen 500:aan. Lisäksi avattiin uusia toimipisteitä ja perustettiin New Business Ventures -yksikkö kasvuhankkeille.

Rovio odottaa kasvua ja menestystä myös kuluvalta vuodelta. Yhtiön pelilatauksien määrä oli huhtikuun alkupäiviin tultaessa ylittänyt 1,7 miljardia.

– Aiomme vahvistaa asemiamme edelleen viihdeteollisuudessa muun muassa kehittämällä nykyisiä tuotebrändejämme, innovoimalla uusia ja luomalla lisää yhteistyötä kumppaneiden kanssa, sanoo Hed.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?