Nordean rahastoissa veromoka – koskee vain Ruotsia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nordean rahastoissa veromoka – koskee vain Ruotsia

Sanomalehti Aftonbladetin mukaan Nordea on lähettänyt tuhansien asiakkaidensa rahastoista vääriä tietoja Ruotsin verottajalle, joiden veroilmoituksiin putkahti virhetietojen vuoksi kaksinkertainen vero. Nordean mukaan virhe ei koske suomalaisia asiakkaita.

3.4.2013 12:36 | Päivitetty 3.4.2013 12:49

Aftonbladet kertoo, että Nordea lähetti verottajalle Ruotsissa väärää informaatiota siitä, kuinka paljon rahastoveroa asiakkailta piti periä.

Rahastoveron piti olla 0,4 prosenttia, mutta Nordea oli merkinnyt asiakkaiden tietoihin prosentiksi 0,8. Veroilmoituksiin tulikin virheen vuoksi kaksinkertainen vero.

Nordea Rahastoyhtiön toimitusjohtajan Jari Kivihuhta valittelee tilannetta, mutta muistuttaa, että virhe koski vain viittätuhatta Nordean ruotsalaista asiakasta, kun asiakkaita yhteensä Ruotsissa on 1,2 miljoonaa.

– Tällä ei ole mitään vaikutusta suomalaisiin asiakkaisiin, Kivihuhta vakuuttaa Taloussanomille.

Ruotsissa kyse oli nimittäin maan uudehkosta rahastoverosta, jollaista Suomessa ei peritä lainkaan.

Ruotsissa verotetaan nykyään rahastosta saatavien tuottojen ja myyntivoittojen lisäksi myös rahasto-omistusta laskennallisella verolla, joka on 0,4 prosenttia rahaston arvosta. Kyseessä on eräänlainen "omaisuusvero". 

Kivihuhdan mukaan Ruotsin uusi vero koskee ruotsalaisrahastojen lisäksi myös ulkomaalaisia rahastoja – eli myös suomalaisia. Mikäli ruotsalainen ostaa suomalaista Nordean rahastoa, hän joutuu maksamaan siitäkin rahastoveroa Ruotsiin.

Kivihuhdan mukaan virhe Ruotsissa on nyt korjattu ja verottajalle on lähetetty oikeat tiedot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?