Omakotirakentaja voi pian valikoida etuja kauppaketjuilta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Osta oma talo – kohta siitäkin saa bonuspisteitä

Maa sulaa ja tontti odottaa. Kukkarostaan tarkka loma-asunnon rakentaja voi nyt napsia asiakasetuja ainakin kahden rautakauppaketjun talopaketeista. Pian myös omakotitaloihin on tulossa lisää bonustarjontaa.

26.3.2013 12:37 | Päivitetty 26.3.2013 13:59

Tänä keväänä kaksi kotimaista hirsitalojen myyjää tarjoaa lomatalopaketin ostajalle rahallista etua, jos asiakas on kaupparyhmän jäsen.

Verrattuna talopaketin kokonaishintaan etu on kuitenkin melko vaatimaton: esimerkiksi 30 000 euron arvoisesta talokaupasta hyvitetään noin 150 euroa. Tälläkin rahalla on kuitenkin käyttöä: sillä saisi esimerkiksi kolmisenkymmentä litraa remonttimaalia tai 7,5 neliötä lattialaminaattia.

Rautakesko on ollut hirsitalomarkkinoilla jo pitkään itse suunnitellulla Kimara-mallistolla. Kimara-paketin kokonaishinta muuttuu K-ryhmän asiakasjäsenelle suoraan K-Plussa-pisteiksi, joten 30 000 euron arvoinen talopaketti tuo asiakkaalle 30 000 K-Plussa-pistettä. K-Plussa-pisteiden rahallinen arvo selviää Keskon verkkosivuilta löytyvän taulukon avulla. 30 000 pistettä tuottaa asiakkaalle 150 euroa.

– Asiakkaan etu on se, että K-Raudat ja Rautiat ovat lähellä. Niitä on noin parilla sadalla paikkakunnalla. Rakennusprojektin aikana rautakaupassa tulee usein käytyä kymmeniä kertoja, sanoo myyntipäällikkö Petri Torvinen Rautakeskosta.

Uusi haastaja S-ryhmä tuo markkinoille Honkarakenteen suunnitteleman Mainio-hirsitalomalliston, johon kuuluu lomakäyttöön sopivia rakennuksia. S-ryhmän bonus lasketaan 10 prosentista kauppahintaa, eli 30 000 euron arvoisesta talopaketista bonusta saa 3 000 eurosta. Bonuksen suuruus on viisi prosenttia eli tässä tapauksessa 150 euroa.

– Mainio-paketin puuosat toimittaa Honkarakenne. Muut tuotteet perustusmateriaaleista kiintokalusteisiin ovat saatavilla Kodin Terra -myymälöistämme, sanoo myynninkehityspäällikkö Mervi Rantanen SOK Käyttötavarakaupasta.

S-ryhmä kertoo, että Mainio-mallisto täydentyy jatkossa omakotitaloilla. Sekä S-ryhmä että Rautakesko tarjoavat talopaketteihin myös rakentamispalvelun, jonka hinta lisätään kauppasummaan asiakashyvitystä laskettaessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?