SAK: Suomi otti "etunojaa" verokilpailussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SAK: Suomi otti "etunojaa" verokilpailussa

Palkansaajien etujärjestö SAK moittii hallituksen päätöstä alentaa yhteisöveroa 4,5 prosenttiyksikköä. Hallitus päätti tänään kehysriihessä laskea yhteisöveroa 20 prosenttiin. SAK pitää tätä vahvana "etunojana" pohjoismaisessa verokilpailussa.

21.3.2013 19:03 | Päivitetty 21.3.2013 19:06

– Tämän päätöksen jälkeen on aloitettava vakava pohjoismainen yhteistyö yritysverotuksen yhtenäistämiseksi. Ei ole järkeä, että pohjoismaiset hyvinvointivaltiot kilpailevat keskenään matalimmasta yhteisöverosta, SAK:n pääekonomisti Olli Koski sanoo tiedotteessa.

SAK:n mukaan on huonoa, että palkan- ja eläkkeensaajien kulutusveroihin kohdistetaan kiristyksiä.

– Näin massiivinen yhteisöveron alennus ei ole perusteltu, kun se vielä rahoitetaan osin palkansaajien kukkarosta. Vastineeksi työnantajat eivät joutuneet lisäämään konkreettisesti vastuutaan työllisyydestä, pätkätyöntekijöiden olojen parantamisesta tai nuorten työllistämisestä, Koski sanoo.

– Joulupukki kävi Etelärannassa tänä vuonna jo maaliskuussa. Nyt on pakko toivoa, että hallituksen tarjoilemat korulauseet työllisyyden lisäämisestä näillä veroratkaisuilla muuttuisivat edes osittain todellisuudeksi.

Pelkkiä moitteita hallitus ei SAK:lta saa. Panostukset nuorten työllisyyteen, oppisopimuskoulutuksen ja ammatillisen koulutukseen ovat SAK:n mukaan perusteltuja.

Lisäksi SAK pitää hyvänä, että hallitus löysi lisärahat aiemmin päätettyjen liikenneinvestointien toteuttamiseksi. SAK pitää hyvänä myös asuntopolitiikan vauhdittamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?