Keskuskauppakamari: Yhteisöveron alentaminen hyvä ratkaisu - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Keskuskauppakamari: Yhteisöveron alentaminen hyvä ratkaisu

Keskuskauppakamarilta ja yrittäjiltä heltiää hallituksen kehysriihen päätöksille kiitosta.

21.3.2013 17:21 | Päivitetty 21.3.2013 17:23

Keskuskauppakamarin mukaan hallituksen kehysriihessä päättämä yhteisöveron alentaminen 20 prosenttiin oli hyvä ratkaisu. Myös osinkoverotuksen uudistaminen saa kiitosta.

– Yhteisöverokannan alennus ei ollut toivotun suuruinen, mutta kuitenkin merkittävä. Tämä parantaa suomalaisten yritysten mahdollisuuksia investoida ja luoda lisää työpaikkoja, sanoo Keskuskauppakamarin johtaja Terhi Järvikare tiedotteessa.

Keskuskauppakamarin mukaan uudistus yritys- ja osinkoverotukseen on tasapainoinen, koska se leikkaa yritysverotusta ilman, että omistajan kokonaisverorasitus nousisi merkittävästi.

Myönteistä on myös se, ettei pääomaverokantoja korotettu.

– Hallituspohjaan nähden ratkaisu on oikein hyvä. Tämä paketti on kasvua tukeva.

Yrittäjätmielissään

Myös Suomen Yrittäjät ilmaisee tyytyväisyytensä, kun yhteisöveron tuntuva alentaminen ei johtanut yrittäjien osinkoverotuksen merkittävään kiristämiseen, vaan myös yrittäjien verorasitus kevenee kokonaisuutena katsoen.

– Tärkeintä on kuitenkin, että uudistettu veromalli on rakenteeltaan kasvua ja yrittäjyyden kannustimia vahvistava, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus kommentoi.

Riihen ratkaisu parantaa hänen mukaansa yrittäjien investointi- ja työllistämismahdollisuuksia. Tärkeä kasvua tukeva muutos on, että kevyemmin verotetun osingon enimmäisraja 60 000 euroa poistuu.

– Tämä raja on ollut yksi kasvun rajoite osalle kasvuyrityksiä, Järventaus sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?