Nokia puuttuu jättioperaattorin 4G-valikoimasta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia puuttuu jättioperaattorin 4G-valikoimasta

ZTE:n 4g-puhelimesta U9810 vuodettu tai vuodatettu kuva on levinnyt laajasti nettijulkaisuissa.

ZTE:n 4g-puhelimesta U9810 vuodettu tai vuodatettu kuva on levinnyt laajasti nettijulkaisuissa.

Julkaistu: 20.3.2013 10:34, Päivitetty 20.3.2013 10:34

China Mobile hankkii 4G-lte-verkoissa toimivia päätelaitteita Huaweilta, Samsungilta, LG:ltä, HTC:ltä, Quantalta ja ZTE:ltä. Laitetoimittajista kertovissa uutisissa ei mainita Nokiaa.

Teollisuuslähteisiin viittaava taiwanilainen Digitimes-julkaisu kertoo China Mobilen tulevista 4g-päätelaitteista ja niiden toimittajista.

China Mobile tilaa 4G-älypuhelimia Samsungilta ja Huaweilta. Samsungilta tuleva Galaxy I9308D on ilmeisesti 4g-malli viime kesänä markkinoille tulleesta, China Mobilelle räätälöidystä Galaxy S3 -älypuhelimesta. Huaweilta on tilattu Ascend D2-TL -älypuhelimia.

Jo viime kuun puolella Softpedia kertoi China Mobilen 4g-älypuhelimien tarjonnassa mukana olevan myös LG:n Optimus Vu II Plussan, HTC Onen ja ZTE U9810:n. Kaikissa näissä älypuhelimissa on suuri, vähintään 4,7 tuuman näyttö. Ne toimivat sekä td- että fdd-lte-verkoissa ja tukevat jopa kymmentä radiotaajuutta. Laitteet toimivat td-scdma-, wcdma- ja gsm-verkoissa.

China Mobile on kertonut aloittavansa mobiilien wlan-tukiasemien kuluttajatestauksen alkuvuonna ja siirtyvänsä kaupalliseen vaiheeseen vuoden toisella puoliskolla. 4g-älypuhelimien esitestaus aloitetaan vuoden kolmannella neljänneksellä ja vuoden viimeisellä neljänneksellä on määrä siirtyä kaupalliseen kuluttajakokeiluun. Asiasta raportoi Seeking Alpha -sijoitusjulkaisu.

Digitimesin mukaan China Mobile hankkii taskukokoisia wlan-tukiasemia Huaweilta ja ZTE:ltä, joka toimittaa myös 4g-mokkuloita.

Lisäksi operaattori aikoo tuoda myyntiin omalla merkillään CM510- ja CM512-mobiili-wlan-tukiasemat. CM512-mallin tekee sille Tech-Full (Changshu) Computer, taiwanilaisen Quanta Computerin mannerkiinalainen tytäryhtiö.

Nokia on toimittanut aikaisemmin puhelimia China Mobilelle. Muun muassa yhtiön huippumalliista Kiinan verkkoihin versioita Lumia 920T kuuluu China Mobilen valikoimiin.

Tuoreimmat osastosta