Suomalaisten haave omakotitalosta hiipumassa? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomalaisten haave omakotitalosta hiipumassa?

Omakotitalojen ja omakotitalotonttien kaupankäynti jatkaa laskuaan. Tiedot ilmenevät Maanmittauslaitoksen kiinteistöjen kauppahintatilastosta.

20.3.2013 6:16 | Päivitetty 19.3.2013 18:53

Maanmittauslaitoksen mukaan omakotitalojen ja omakotitalotonttien kaupankäynti jatkaa laskuaan. Omakotitalotonttien kysyntä laski 12 prosenttia viime vuodesta.

Vaikka kiinteistökauppoja tehtiin laitoksen mukaan viime vuonna 6 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2011, rahaa kauppoihin käytettiin yhtä paljon kuin vuonna 2011 eli 8,1 miljardia euroa.

Tiedot ilmenevät Maanmittauslaitoksen kiinteistöjen kauppahintatilastosta, johon on koottu vuoden 2012 tiedot kiinteistöjen kauppahintarekisteristä.

Tilastoja koonnut Juhani Väänänen Maanmittauslaitoksesta kertoo tiedotteessa omakotitalojen kaupankäynnin hienoisesta ja tonttikauppojen rajusta laskusta.

– Omakotitalojen hinnat nousivat sekä kaava-alueilla että haja-asutusalueilla vajaat 2 prosenttia. Kalleimmat omakotitalokiinteistöt sijaitsivat Espoossa, missä omakotitalo maksoi keskimäärin 435 000 euroa. Omakotitalotonttien kysynnän lasku on ollut rajua: 12 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2011, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?