Väitös: Esimiehet rikkovat luottamusta tahattomasti passiivisuudellaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pomo voi menettää työntekijöiden luottamuksen hetkessä

Esimiehen ja alaisen välinen luottamus voi rapistua hetkessä, tuore väitöskirja kertoo. Luottamukseen vaikuttavat pienet arkiset sanat. Vaarana on, että esimiehet rikkovat luottamuksen tahattomasti olemalla passiivisia tai välinpitämättömiä.

18.3.2013 20:33 | Päivitetty 18.3.2013 20:29

Pomon ja työntekijän välinen luottamus vahvistuu tai heikkenee nopeasti. Luottamuksen kehittäminen tiivistyy erityisiin hetkiin, jotka kuitenkin menevät usein sekä esimieheltä että työntekijältä helposti ohi, tuore johtamisen väitöskirja kertoo.

Itä-Suomen yliopistossa tarkastettavassa väitöskirjassa yhteiskuntatieteiden maisteri Mirjami Ikonen sanoo, että luottamus voi lähteä pienistä arkisista sanoista ja teoista joko voimakkaaseen kasvuun tai syöksykierteeseen. Ikosen mukaan esimiehet rikkovatkin luottamusta tahattomasti olemalla passiivisia tai välinpitämättömiä.

Ikosen mukaan esimiehen pitäisi ottaa hetkestä vaarin ja vahvistaa ja säilyttää luottamusta. Esimiesten pitäisi ymmärtää, että passiivisuuskin vaikuttaa alaisiin.

– Johtajien on tärkeää olla sanojensa mittaisia, tiedotteessa sanotaan.

Jos luottamusta ei aktiivisesti rakenneta, ihmiset eivät anna parastaan, Ikonen sanoo.

Ikosen väitöskirja tarkastetaan perjantaina Joensuussa. Tutkimuksessaan Ikonen tarkastelee ihmisten välisen luottamuksen rakentumista dynaamisena tilana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?