Miljardööri vaatii: Italian pankkeihin täysremontti!

Italialainen miljardööri Diego Della Valle vaatii uudistusta Italian pankkien johtoportaaseen.

13.3.2013 8:04 | Päivitetty 13.3.2013 8:08

Kengänvalmistaja Tod'sin toimitusjohtajana toimivan Della Vallen mukaan pankinjohtajien pitäisi astua syrjään, koska he ovat aiheuttaneet liikaa vahinkoa.

Innoituksensa pankinjohtajien erovaatimuksiin Della Valle haki Italian helmikuisista parlamenttivaaleissa. Vaaleissa Italian parlamentti uudistui voimakkaasti, erityisesti koomikko Beppe Grillon johtaman Viisi tähteä -liikkeen saaman suuren kannatuksen vuoksi.

– Ihmiset ovat selvästi sanoneet: Tämä riittää, on aika muuttua, tehkää maastamme säädyllinen, Della Valle sanoi viime viikolla nauhoitetussa tv-haastattelussa.

Italian ykköspankkien taustalla on poliittisesti hallinnoituja, voittoa tavoittelemattomia pankkisäätiöitä. Valtion pääomittaman Monte Dei Paschi di Siena -pankin yksi pääomistajista on pankkisäätiö 38 prosentin omistusosuudellaan. Italian toiseksi suurimman pankin Intesa Sanpaolon viisi suurinta omistajaa ovat pankkisäätiöitä.

Della Valle haluaa ravistella Italian taloutta, jotta se alkaisi kasvaa uudelleen. Yksi este kasvun tiellä ovat pankkien kiristyvät luottohanat.

– He [pankkiirit] ovat henkilöitä, jotka tuhlaavat aikansa sen sijaan, että tuottaisivat mitään mielenkiintoista, Della Valle sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?