Krugman ei hellitä: Komissio odottaa katastrofia

Talouden nobelin voittanut taloustieteilijä Paul Krugman lyö lisää löylyä väittelyssä Euroopan komission kanssa. Krugman kirjoitti tuoreimmat kommenttinsa tuttuun tapaan New York Timesiin.

| Päivitetty

Lyhyessä New York Timesin blogikommentissaan Krugman lyttää Euroopan unionin komission puheenjohtajan José Manuel Barroson tuoreimman kirjeen.

Avoimessa kirjeessään Barroso puolusti leikkauksia ja tiukkaa budjettikuria. Barroson mukaan valittu linja on alkanut jo tuottaa tulosta esimerkiksi kilpailukyvyn kohentumisena.

"Euromätkintä jatkuu, kunnes tavat paranevat", kuittaa Krugman Barroson linjan. Talousnobelistin mielestä Barroso perää vain lisää talouskuria, ja esimerkiksi Irlannin kilpailukyvyn koheneminen on todellisuudessa seurausta lääkealan suhteellisesta sitkeydestä kriisissä eikä kerro koko maan tilanteen merkittävästä parantumisesta.

Krugmanin mielestä komissio ei aio vaihtaa linjaansa ennen kuin katastrofi iskee. Euroopan keskuspankki on jo onnistunut ostamaan Euroopalle aikaa, jota Eurooppa Krugmanin mielestä nyt vain hukkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?